Η Σάντι Πάουελ, μια από τις καλύτερες ενδυματολόγους του παγκόσμιου κινηματογράφου, έχει ήδη τρία Όσκαρ (και συνολικά 12 υποψηφιότητες) για τη μέχρι τώρα δουλειά της, και δεν είναι απίθανο να προσθέσει μία ακόμη για το «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου.

Διαβάστε επίσης

Τα κοστούμια που σχεδίασε για τη συγκεκριμένη ταινία, εμπνευσμένα από τα ρούχα εκείνης της εποχής αλλά με μοντέρνες πινελιές στα υλικά και τη ραφή, χαρακτηρίστηκαν ως εξαιρετικά και προσθέτουν τον δικό τους τόνο στους χαρακτήρες. Η συμμετοχή της Πάουελ στην ταινία θεωρείται -και όχι άδικα- ένα από τα σημαντικότερα ατού του Λάνθιμου

DuPZ4KeWwAgkjkL

Tweeter.com

«Ήθελα πολύ να δουλέψω σε αυτήν την ταινία από την αρχή», λέει η ίδια. «Συνήθως υπάρχει ένα πολύ συγκεκριμένο είδος ταινιών που αναφέρονται στους βασιλείς της Μεγάλης Βρετανίας κι όλες έχουν ένα ύφος που βάζει υπεράνω όλων την ιστορική ακρίβεια. Ήξερα, όμως, ότι ο Γιώργος Λάνθιμος θα είχε μια διαφορετική οπτική πάνω στην Ιστορία». Τώρα, τα κοστούμια της εκτίθενται στο Kensington Palace, έναν από τους βασικούς τόπους κατοικίας της βασίλισσας Άννας, την οποία υποδύεται η Ολίβια Κόλμαν στην ταινία, κερδίζοντας ήδη μια Χρυσή  Σφαίρα.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, πώς στήθηκε η εντυπωσιακή έκθεση: 


Διαβάστε επίσης

«Killer Portraits»: Έκθεση στο Παρίσι αφιερωμένη στον εμβληματικό φωτογράφο μόδας Τζέιμι Μόργκαν

Βox Office: Το «The Favourite» βάζει τον Λάνθιμο και στις (μεγάλες) εισπρακτικές επιτυχίες

«Οι Αθηναίοι φωτογραφίζουν την πόλη τους»: Η Αθήνα μέσα από τα μάτια των κατοίκων της στην Τεχνόπολη

Ποιος αμφισβητεί το «Φαινόμενο της Μόνα Λίζα» και γιατί