ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Κουέντιν Ταραντίνο στο Walk of Fame

Ο Κουέντιν Ταραντίνο στο Walk of Fame
REUTERS/Kevork Djansezian

Δύο αιματοβαμμένες δεκαετίες ήταν αρκετές για να μπορεί πλέον ο προκλητικός σκηνοθέτης να καυχιέται ότι απέκτησε το δικό του αστέρι του στο Walk of Fame του Χόλιγουντ.

Μια αναγνώριση απόλυτα συμβολική που αναγνωρίζει τη συνεισφορά του στη μεγάλη οθόνη με την πρεμιέρα της νέας του ταινίας, το The Hateful Eight που θα προβληθεί στους κινηματογράφους της Αμερικής ανήμερα των Χριστουγέννων. Ο Σάμιουελ Τζάκσον και οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές βρέθηκαν στο πλευρό του ενώ ο Ταραντίνο δήλωσε “ιδιαίτερα ευτυχισμένος” για την τιμή, τόσο μάλιστα που ευχήθηκε και το Happy Birthday στον αγαπημένο του πρωταγωνιστή.

Ο Τζάκσον έχει συνεργαστεί σε έξι ταινίες με τον Κουέντιν Ταραντίνο που εκθειάζει τη βία αλλά είναι κατά της πραγματικής βίας από τα όργανα της τάξης. Μόλις πριν δύο μήνες ο Koυέντιν Ταραντίνο πήρε μέρος σε πορεία εναντίον της αστυνομικής βίας στη Νέα Υόρκη και η ένωση αστυνομικών της πόλης κάλεσε τον κόσμο να μποϊκοτάρει την ταινία του. “Όταν βλέπω δολοφόνους, δεν στέκομαι αμέτοχος” είχε δηλώσει τότε ο σκηνοθέτης. “Οι δολοφόνοι είναι δολοφόνοι, από όπου κι αν προέρχονται, και πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Είμαι ένας άνθρωπος με κοινωνική συνείδηση. Πιστεύω ότι συμβαίνουν εκτελέσεις εν ψυχρώ από τους αστυνομικούς και θεωρώ ότι πρέπει να ξεσηκωθούμε και να αντισταθούμε σε αυτό. Βρίσκομαι εδώ για να πάρω θέση: στέκομαι με τους δολοφονημένους”. Tα αντίποινα ήταν άμεσα.

“Δεν μας εκπλήσσει ότι κάποιος που έχει χτίσει την καριέρα του δοξάζοντας το έγκλημα και τη βία, μισεί τους αστυνομικούς” δήλωσε ο εκπρόσωπος της Οργάνωσης Υπεράσπισης Αστυνομικών, Πάτρικ Λιντς. Αποκαλώντας τον σκηνοθέτη “υπερασπιστή της διαφθοράς”.

“Ήρθε η ώρα να δώσουμε ένα μάθημα στον κύριο Ταραντίνο που ήρθε στη Νέα Υόρκη για να λανσάρει το 'cop fiction' του. Να μποϊκοτάρουμε την ταινία του...” ήταν η παρότρυνση του αλλά εχθές στο Χόλιγουντ κανένας δεν νοιάστηκε. Αυτό είναι το trailer του γουέστερν που ο Κουέντιν Ταραντινο αφήνει ελεύθερο στις οθόνες των ΗΠΑ που αγαπάει να μισεί ή το αντίθετο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ