ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Σάλος στη Νότια Αφρική για το πρώτο φιλί μαύρου σε λευκή στην πιο δημοφιλή τηλεοπτική σειρά

Σάλος στη Νότια Αφρική για το πρώτο φιλί μαύρου σε λευκή στην πιο δημοφιλή τηλεοπτική σειρά
7de Laan

Σάλος και έντονες αντιδράσεις προκλήθηκαν στη Νότια Αφρική μετά το πρώτο διαφυλετικό φιλί σε δημοφιλή τηλεοπτική σειρά που μεταδίδεται εδώ και 19 χρόνια.

Στη σκηνή της σειράς «7de Laan» που έφερε τον «πανικό», πρωταγωνιστές είναι η Καρίνα Νελ που υποδύεται την Αλέξα και ο Νίκολας Νκούνα που ενσαρκώνει τον Φικάνι.

Οι παραγωγοί της σειράς αλλά και οι δύο ηθοποιοί δέχθηκαν μηνύματα ρατσιστικού περιεχομένου αλλά και απειλές, όπως αναφέρεται και στην Daily Mail.

Μάλιστα, η ηθοποιός Καρίνα Νελ δέχθηκε ένα προσωπικό μήνυμα από ανώνυμο τηλεθεατή. «Μου άρεσες ως τώρα στο 7de Laan. Όμως χαίρομαι που δεν είσαι γυναίκα μου. Ηθοποιός ή όχι, ποτέ δεν θα σε φιλούσα. Αμαυρώνεις το όνομα των λευκών γυναικών», της έγραψε.

«Δεν θέλω να μάθω στα παιδιά μου τέτοια πράγματα. Ναρκωτικά, αλκοολισμός, αυτοκτονικές τάσεις και τώρα το κερασάκι στην τούρτα: η ανάμειξη φυλών. Δεν είμαι ρατσιστής, αλλά οι λευκοί πάνε με τους λευκούς και οι μαύροι με τους μαύρους» αναφέρει σε ανάρτηση στο Facebook ένας άλλος γονέας.

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων, η παραγωγή της σειράς αναγκάστηκε να απαντήσει, καταδικάζοντας τα λόγια μίσους:

«Όσο κι αν σεβόμαστε το δικαίωμα των τηλεθεατών να εκφράζουν την άποψή τους, το 7de Laan δεν θα ανεχθεί λόγια μίσους ή ρατσισμού από κανέναν. Στηρίζουμε το σενάριο που αφηγείται ιστορίες της πραγματικής Νότιας Αφρικής. Είναι υποχρέωσή μας να δείξουμε ότι η τέχνη μιμείται τη ζωή και να δείξουμε ότι η αγάπη δεν γνωρίζει ηλικία, φύλο η φυλή» αναφέρει στο Twitter.

Βέβαια, υπήρχε και ένα μικρό ποσοστό τηλεθεατών που θαύμασε την παραγωγή για αυτήν την κίνηση.

«Χοροπηδάω από τη χαρά μου. Να τους κάνετε να μάθουν πως οι διαφυλετικές σχέσεις είναι μια χαρά», σχολίασε ένας χρήστης στα social media.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ