ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

O Batman επιστρέφει, πιο «σκοτεινός» και χωρίς τον Μπεν Άφλεκ

O Batman επιστρέφει, πιο «σκοτεινός» και χωρίς τον Μπεν Άφλεκ
WILL OLIVER/ΑΠΕ ΜΠΕ

O Batman ποτέ δεν πεθαίνει, πώς θα μπορούσε άλλωστε; Αν και θνητός, ο Μπρους Γουέιν δεν παύει να είναι υπερήρωας και σε κάθε περίπτωση ένα αθάνατο franchise για τα στούντιο της Warner Bros. Μια ακόμα επιστροφή, λοιπόν, αναμένεται το 2021, με σκηνοθέτη που ξέρουμε -τον Ματ Ριβς- αλλά πρωταγωνιστή που δεν ξέρουμε, καθώς ο Μπεν Άφλεκ αποχωρεί οριστικά από το ρόλο

Η ταινία «The Batman» θέλει να αλλάξει για μια ακόμη φορά την προσέγγιση στην ιστορία του Σκοτεινού Ιππότη. Οι πρόσφατες απόπειρες δεν ήταν και τόσο επιτυχημένες και αυτό «ταρακούνησε» το franchise. Η επιλογή του σκηνοθέτη, λοιπόν, δεν είναι τυχαία, καθώς ο Ματ Ριβς μάς έχει δώσει ταινίες όπως το «Cloverfield» και το «War for the Planet of the Apes». Μιλώντας στο The Hollywood Reporter ο Ριβς αποκάλυψε κάποια -αλλά όχι πολλά- πράγματα για την πλοκή της και το καστ της ταινίας, αλλά και την ημερομηνία κυκλοφορίας της. «Αυτό που είναι συναρπαστικό με τον Batman είναι το πως σχετίζεται με το τώρα και το πόσο προσωπικό μπορεί να γίνει. Πρόκειται για μια ιστορία νουάρ του Batman. Θα αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα, και πιστεύω πως θα είναι μια συναρπαστική και γεμάτη συναίσθημα ιστορία. Θα είναι ένας Batman περισσότερο ντεντέκτιβ αυτή την φορά από ότι τον έχουμε δει στις προηγούμενες ταινίες. Τα κόμικς έχουν μια προϊστορία σε αυτό», είπε ο Ριβς.

Η ταινία μέχρι στιγμής έχει τίτλο «The Batman», αλλά ο Ριβς είπε πως αυτό μπορεί να αλλάξει στην πορεία. Συνέχισε λέγοντας ότι «υποτίθεται πως είναι ο μεγαλύτερος ντεντέκτιβ του κόσμου, και δεν τον έχουμε δει να κάνει κάτι τέτοιο στις προηγούμενες ταινίες. Θα μου άρεσε αυτή η ταινία να είναι εκείνη που θα μας βάλει να εντοπίζουμε εγκληματίες και να προσπαθούμε να λύσουμε ένα έγκλημα, θα επιτρέψει στον χαρακτήρα του να έχει μια ιστορία ώστε να μπορέσει να περάσει από μια τέτοια αλλαγή». Ο Ριβς θα δώσει τη δική του εκδοχή, όπως άλλωστε κάνουν όλοι οι -σημαντικοί- σκηνοθέτες που έχουν ασχοληθεί έως τώρα με την περσόνα του Μπρους Γουέιν:

Για το καστ ο Ριβς είπε πως πρόκειται για μια «γκαλερί από εγκληματίες», κάτι που υπονοεί ότι ο Batman θα έχει περισσότερους από έναν κακούς να αντιμετωπίσει, ενώ η ημερομηνία κυκλοφορίας αναμένεται το 2021, ίσως για τέλη της άνοιξης ή μέσα στο καλοκαίρι. Όσο για τα γυρίσματα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ξεκινήσουν τον Νοέμβριο. Ο Ριβς επίσης ξεκαθάρισε ότι αυτός θα ασχοληθεί μόνο με την συγκεκριμένη ταινία, και ταινίες όπως το «Aquaman», το «Shazam» και το «Harley Quinn» θα είναι ξεχωριστές. «Η Warner πιστεύει πως δεν χρειάζεται να έχει ένα μεγάλο πλάνο για το πώς όλες οι ταινίες θα συνδέονται μεταξύ τους. Αυτό που προσπαθούν να κάνουν είναι καλές ταινίες με αυτούς του χαρακτήρες», εξήγησε. Το Deadline, λίγο αργότερα έγραψε πάντως ότι η ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας έχει οριστεί για τις 25 Ιουνίου 2021.

Αν και ο σκηνοθέτης απέφυγε να πει αν ο Μπεν Άφλεκ θα πρωταγωνιστήσει και πάλι ως Batman, ο ίδιος ο Άφλεκ με ένα tweet έδωσε ένα τέλος στις εικασίες και τις απορίες, δημοσιεύοντας ένα λινκ από άρθρο και πάλι του Deadline που αναφέρει πως ο Αφλεκ αποχωρεί από τον ρόλο, μιας και η ταινία θα επικεντρώνεται σε έναν νεαρότερο Μπρους Γουέιν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ