ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι James έρχονται τον Ιούνιο για συναυλίες: Γιατί να πας -ξανά- να τους δεις;

Οι James έρχονται τον Ιούνιο για συναυλίες: Γιατί να πας -ξανά- να τους δεις;
MIGUEL A. LOPES/ΑΠΕ ΜΠΕ

Αρχικά επειδή είναι οι James. Το οποίο από μόνο του αρκεί, αλλά αν δεν αρκεί, οι James το βοηθάνε, έχοντας βγάλει πριν από μερικούς μήνες το καλύτερο για πολλούς άλμπουμ της καριέρας τους. Κι επειδή πάντα παίζουν πάντα πολύ καλά και απρόβλεπτα... 

Πριν από λίγο καιρό, την ώρα που παρακολουθούσαμε δεν θυμάμαι ακριβώς ποιους, είπα στον μόνιμο συνοδοιπόρο μου στις συναυλίες (έχουμε δει μαζί τα άπαντα) ότι θα ήθελα να δω τους James. Με κοίταξε με εκείνο το ύφος που έλεγε ξεκάθαρα: «Καλά, δεν έχουμε δει τους Radiohead, τους James θες να (ξανα)δεις;» Ο φίλος μου δεν με άκουσε, λοιπόν, αλλά επειδή έχω αλάνθαστο ένστικτο στις συναυλίες, το Athens Release Festival με άκουσε και ανακοίνωσε, πριν από λίγες μέρες τους James.

Το γκρουπ θα εμφανιστεί στην Πλατεία Νερού το Σάββατο 8 Ιουνίου, μαζί με τον Ίγκι Ποπ. Άλλη ιστορία αυτός, ανήκει -όσο κι αν το λέει ακόμα η καρδιά του- στα «τιμής ένεκεν». «Να τους βγάλουμε στη σύνταξη», που λέει και ο φίλος μου. Οι James, όμως, δεν είναι τέτοια κατηγορία. Μάλλον αυτοί θα μας βγάλουν…

Οι James έρχονται στην Ελλάδα έχοντας μαζί τους το πρόσφατο και 15ο στούντιο άλμπουμ τους, με τίτλο «Living in Extraordinary Times», το οποίο αρκετοί έχουν χαρακτηρίσει ως τον καλύτερο δίσκο που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ. Χμ… Δύσκολη εκτίμηση αυτή, αν και δε είναι καθόλου δύσκολο να πεις αμέσως ότι είναι ένας εξαιρετικός δίσκος. Όπως, εξαιρετικές είναι πάντα και οι συναυλίες του γκρουπ, που λατρεύεται από το κοινό στην Ελλάδα και όπως συμβαίνει πάντα στα live, ανταποδίδει.

Τι θα παίξουν κανείς δεν ξέρει ακόμα, αλλά αποκλείεται να παραλείψουν τα τραγούδια που ξέρουν όλοι, Laid, Getting Away With It, Sometimes, Come Home, Born Of Frustration, She's a Star, το πιο πρόσφατο Coming Home Pt 2 και διάφορα άλλα.

«Όταν βλέπεις τους James στη σκηνή, βλέπεις ότι εξακολουθούμε να αποτελούμε έναν ζωντανό οργανισμό. Μεγαλώνουμε, κινούμαστε, αλλάζουμε. Δεν έχουμε απομείνει πολλές μπάντες που συνεχίζουμε να το κάνουμε αυτό», λέει ο Τιμ Μπουθ, εμβληματική μορφή της σύγχρονης μουσικής και frontman του συγκροτήματος.

Καλά τα λέει.

Τα ονόματα που έχουν ανακοινωθεί από το φετινό Athens Release μέχρι στιγμής είναι: Ίγκι Ποπ (Σάββατο 8 Ιουνίου), Manowar (Παρασκευή 14 Ιουνίου), New Order (Κυριακή 16 Ιουνίου), Clutch (Τετάρτη 19 Ιουνίου), Alice in Chains (Δευτέρα 24 Ιουνίου), Disturbed (Κυριακή 30 Ιουνίου στο Κλειστό Γήπεδο του Tae Kwon Do).

Info

Πλατεία Νερού, Αθήνα, Σάββατο 8 Ιουνίου

Fix Factory Of Sound OpenAir, Θεσσαλονίκη, Παρασκευή 7 Ιουνίου

H προπώληση των εισιτηρίων για τις 8 Ιουνίου στο Release Athens 2019 συνεχίζεται προς 42 ευρώ. Διατίθεται και περιορισμένος αριθμός VIP εισιτηρίων προς 100 ευρώ.
Διάθεση:
Τηλεφωνικά / στο 11876
Online / www.viva.gr / www.releaseathens.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ