ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Σάλος με τις δηλώσεις του Λίαμ Νίσον: Έψαχνα έναν μαύρο να σκοτώσω για το βιασμό της φίλης μου

Σάλος με τις δηλώσεις του Λίαμ Νίσον: Έψαχνα έναν μαύρο να σκοτώσω για το βιασμό της φίλης μου
APE - MPE

Σοκ και «θύελλα» αντιδράσεων πυροδότησαν δηλώσεις του Βρετανού ηθοποιού Λίαμ Νίσον, ο οποίος μιλώντας στην εφημερίδα The Independent, δεν δίστασε να ομολογήσει πως κάποια στιγμή τον κυρίευσε η επιθυμία να «σκοτώσει» ένα μαύρο, προκειμένου να εκδικηθεί για το βιασμό που υπέστη ένα πρόσωπο του περιβάλλοντός του.

Μια σκέψη πάντως για την οποία, όπως διαβεβαιώνει σήμερα, μετάνιωσε.

Ο 66χρονος ηθοποιός προέβη στις αποκαλύψεις αυτές κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε, ενώ βρισκόταν στη Νέα Υόρκη για την προώθηση της ταινίας Cold Pursuit, όπου ενσαρκώνει έναν πατέρα, ο οποίος αποφάσισε να εκδικηθεί για το θάνατο του γιου του από ένα καρτέλ ναρκωτικών.

Ενώ ο Λίαμ Νίσον περιέγραφε τα συναισθήματα που του προκάλεσε η ταινία, σε σχέση με την οδύνη που προκαλεί η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, ξαφνικά αλλάζει τόνο για να μιλήσει για το δικό του βίωμα, σύμφωνα με την περίληψη της συνέντευξης που δημοσίευσε ο Independent.

«Θα σας αφηγηθώ μια πραγματική ιστορία», τονίζει αρχικά.

Επιστρέφοντας από ένα ταξίδι στο εξωτερικό, ο Λίαμ Νίσον ανακαλύπτει ότι ένα οικείο του πρόσωπο, την οποία δεν κατονόμασε, έπεσε θύμα βιασμού.

«Τη ρώτησα εάν γνώριζε ποιος της το έκανε αυτό. Όχι. Τι χρώμα είχε το δέρμα του; Εκείνη απάντησε ότι ήταν ένας μαύρος», ανέφερε.

Τότε «και ντρέπομαι που το λέω, βγήκα στους δρόμους με ένα ρόπαλο, ελπίζοντας ότι κάποιος θα με προσεγγίσει. Το έκανα αυτό, μπορεί και για μία εβδομάδα, ελπίζοντας ότι ένας "μαύρος μπάσταρδος" θα έβγαινε από μία παμπ αναζητώντας κάποιον για να καβγαδίσει. Έτσι, θα μπορούσα…» συνεχίζει, κι αφού διακόπτει για μία στιγμή το λόγο του, προσθέτει: «Να τον σκοτώσω».

«Θα ήταν φρικτό, φρικτό, όταν το ξανασκέφτομαι, να το είχα κάνει αυτό» υπογραμμίσει ο διάσημος πρωταγωνιστής, καταλήγοντας: «Η εκδίκηση οδηγεί σε περισσότερη εκδίκηση, σε περισσότερους φόνους».

Οργή στο Twitter

Όπως ήταν φυσικό, οι δηλώσεις του Λίαμ Νίσον προκάλεσαν καταιγισμό επικριτικών σχολίων στο Twitter.

«Ο Λίαμ Νίσον 1) είπε ότι ήθελε να σκοτώσει ένα μαύρο για ένα άσχετο έγκλημα 2) νόμιζε ότι αυτό το ανέκδοτο θα μπορούσε να το μοιραστεί για να προωθήσει την ταινία του», έγραψε ένας χρήστης, ενώ ένας άλλος πρόσθεσε: «Ρατσιστής ο Λίαμ Νίσον; Έλα τώρα. Άλλος ένας από τους θρύλους μου που πρέπει να φύγει».

«Απογοητευμένη αλλά όχι ακριβώς έκπληκτη που ο Λίαμ Νίσον προσπαθεί να δικαιολογήσει τον καταφανή ρατσισμό του ρίχνοντας ευθύνη σε μία τραυματική εμπειρία κάποιου άλλου και όχι του ίδιο», σχολίασε μία άλλη χρήστης, με έναν άλλο να συμπληρώνει:

«Δεν έχει ιδέα για την εποχή στην οποία βρίσκεται εφόσον αποφάσισε να μοιραστεί τώρα αυτήν την ιστορία».

twitter
twitter3
twitter5

ΔΗΜΟΦΙΛΗ