ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Tο χριστουγεννιάτικο Star Wars που μίσησε ο Τζορτζ Λούκας

Tο χριστουγεννιάτικο Star Wars που μίσησε ο Τζορτζ Λούκας
Wikipedia

Έχει χαρακτηριστεί σαν ό,τι χειρότερο έχει προβληθεί με αφορμή τα Χριστούγεννα και ο αστικός μύθος θέλει τον Τζορτζ Λούκας να ουρλιάζει από θλίψη και να ορκίζεται εκδίκηση καίγοντας κάθε μία κόπια του. Το Star Wars The Force Awakens μπορεί να θεωρείτε από πολλούς το καλύτερο της εποποιίας, σίγουρα πάντως το Star Wars Holiday Special για τα Χριστούγεννα του 1978 είναι τουλάχιστον τόσο κακό που είναι καλό.

Αυτά είναι όσα πρέπει να γνωρίζεις για το cult αριστούργημα που θα σε κάνει να στρέψεις το βλέμμα σου μακριά, σε ένα πολύ πολύ μακρινό γαλαξία το σωτήριο έτος 1978 όταν έγιναν...

Όλα τα παρακάτω

Το CBS αποφάσισε να προβάλλει το χριστουγεννιάτικο σόου μια χρονιά μετά την αναπάντεχη επιτυχία του πρώτου Star Wars.

O Tζορτζ Λούκας είχε παραχωρήσει πνευματικά δικαιώματα για να γίνει το έγκλημα.

Κεντρικός ήρωας ο χνουδωτός Τσουμπάκα αλλά και ο πλανήτης καταγωγής του όπου τα Χριστούγεννα τα λένε Ημέρα Της Ζωής ή “Life Day” ή όπως θα τα μούγκριζε ο κύριος Τσ.

Ο Τσουμπάκα όταν γιορτάζει φοράει ένα μακρύ, κόκκινο περίπου ράσο. Αναφορά στον Αϊ Βασίλη ή μια πιο flamboyant πλευρά του λόγω εορτών;

Το υπέροχο τερατούργημα έχει πρόζα αλλά έχει και χορό έχει και τραγούδι. Εμφανίσεις κάνουν πολλοί και τρανοί της ντίσκο σκηνής.

Η Κάρι Φίσερ είναι πραγματικά ό,τι χειρότερο θα ακούσεις να τραγουδάει απόψε. Ίσως μέχρι να θυμηθείς πως τραγουδάει η Αντριάνα Λίμα το 12 Days Of Christmas. Ξέχασες; ΕΔΩ ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ!

Η πριγκίπισσα Λέια σφαγιάζει το τραγούδι “A Day to Celebrate”.

Ο Τζορτζ Λούκας δεν είχε λόγια για να χαρακτηρίσει το έγκλημα των Χριστουγέννων αλλά δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν είναι συνεργός του. Σύμφωνα με το Vanity Fair δική του ήταν η ιδέα το εορταστικό σόου να λάβει χώρα τις γιορτινές μέρες στον πλανήτη των Γούκι που απλά μουγκρίζουν.

Ευτυχώς για τον Λούκας προβλήθηκε ένα μήνα και κάτι πριν τα Χριστούγεννα. Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 1978 το Star Wars Holiday Special ήταν στον αέρα.

Υποτίθεται ότι ήταν μια προσπάθεια να κρατήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον της αγέλης που λατρεύουμε τον Λιουκ και τον πατέρα του μέχρι να προβληθεί το δεύτερο μόλις τότε sequel, η Αυτοκρατορία που αντεπιτίθεται.

Χαίρει εκτίμησης πολλών που λατρεύουν να το μισούν και για τον Γκέιλ Ουίλιαμς του The Hollywood Reporter ήταν μια “ευχάριστη έκπληξη”.

Ο Χάρισον Φορντ σε πρόσφατη συνέντευξη του είπε ότι είναι κάτι "ντροπιαστικό". Η Κάρι Φίσερ συμφώνησε μαζί του σε άλλη συνέντευξη, δική της.

Από όλους τους πρωταγωνιστές μόνο ο Άλεκ Γκίνες είχε την ευφυία να αποφύγει τα γυρίσματα.

Ο Τσουμπάκα έχει γυναίκα, τη λένε Μάλα, τον πλανήτη του τον λένε Κασζιιικ ή περίπου (βλ. Kashyyyk) και ο πατέρας του έχει ερωτικές φαντασιώσεις με το ολόγραμμα της Νταϊάν Κάρολ που είναι και η ονείρωξη του καθώς ερμηνεύει μουσικοχορευτικό νούμερο.

Φήμες θέλουν τον Νταρθ Βέιντερ να ορκίστηκε για πάντα πίστη στο σκοτάδι μετά από αυτό το εορταστικό που είναι διαθέσιμο στο Youtube μέχρι να το κατεβάσει ακόμη μια φορά η Disney για την υστεροφημία ενός franchise που τόσο φτηνά εξαγόρασε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ