ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Tο Βατικανό λέει ότι το νέο Star Wars είναι μια πολύ κακή ταινία

Tο Βατικανό λέει ότι το νέο Star Wars είναι μια πολύ κακή ταινία
"Σε έναν κόσμο που είναι υπερβολικά συχνά σκληρός με τον αμαρτωλό και επιεικής με την αμαρτία, πρέπει να καλλιεργηθεί μια ισχυρή αίσθηση της δικαιοσύνης. Σε μια κοινωνία που συχνά παρασύρεται από την κατανάλωση, την αφθονία, την πολυτέλεια, την ηδονή, τον ναρκισσισμό, ο Θεός μας καλεί να συμπεριφερόμαστε με απλότητα", δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος στην ολονυχτία στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου εχθές. Είχε διαβάσει το δημοσίευμα ή όχι; REUTERS/Alessandro Bianchi

Ο πιο αυστηρός των κινηματογραφικών κριτικών της καθολικής ειδησογραφίας, Emilio Ranzato, έγραψε την άποψη του για την ταινία που σπάει ταμεία με τον ίδιο τρόπο που η Adele τρώει τα ρεκόρ. Η κριτική του είναι πάρα πολύ κακή. Να γιατί:

Σύμφωνα με τον κριτικό της καθημερινής εφημερίδας της Αγίας Έδρας L’Osservatore Romanoτο πρώτο επεισόδιο της νέας τριλογίας “ανήκει στα χειρότερα φιλμ του είδους των περιπετειών που έχουν αναφορές στον κόσμο των video games. Tο μόνο που καταφέρνει η ταινία του J.J. Abrams είναι να μας αποδείξει ότι τα προηγούμενα έργα ήταν σκηνοθετημένα με μεγαλύτερη δεξιότητα, με ισορροπία και κυρίως με σεβασμό”.

Ο Ranzato ίσως γίνει ο αγαπημένος κριτικός πολλών Ελλήνων φαν που πήγαν και είδαν τη Δύναμη και δεν την βρήκαν πουθενά. Στην κριτική του χαρακτηρίζει την ταινία “μπερδεμένη και ασαφή” ενώ βρίσκει ένα από τα μεγαλύτερα ελαττώματα της τους σκοτεινούς χαρακτήρες που καταφέρνουν “σε εντυπωσιακό βαθμό” να εκπροσωπήσουν με αξιοπρέπεια τη Σκοτεινή Δύναμη ενώ εξαίρει πάλι το παρελθόν λέγοντας οι “κακοί” της πρωτότυπης τριλογίας ήταν και οι πιο “ικανοί” που έχουν περάσει από το κινηματογραφικό είδος της επιστημονικής φαντασίας. Ώρα για τραγούδι.

Ο Ranzato είναι σκληροπυρηνικός οπαδός του Star Wars όπως το οραματίστηκε ο Λούκας; Απόλυτα. Έχει ένα κακό λόγο για τον νέο κακό που υποτίθεται ότι αντικαθιστά τον Νταρθ Βέιντερ και θεωρεί ότι το μεγαλύτερο έγκλημα στην ταινία είναι ο χαρακτήρας που υποτίθεται αντικαθιστά το απόλυτο Σκότος και είναι αυτός που θα έπρεπε να εντυπωσιάζει όσο ο Νταρθ Σίντιους, για τους υποτακτικούς Πάλπατιν.

Για τον Ranzato το νέο Star Wars προσπαθεί πολύ και έχει τα “χειρότερα και πιο άχαρα οπτικά εφέ” που έχει δει ποτέ. “Η ταινία δεν είναι ένα αριστοκρατικό reboot αντίστοιχο με αυτό του Batman από τον Κρίστοφερ Νόλαν αλλά μια διαστρεβλωμένη εκδοχή για τα σημερινά γούστα και για κοινό που έχει συνηθίσει να κάθεται μπροστά από έναν υπολογιστή και όχι μπροστά σε μια κινηματογραφική οθόνη”.

O Ποντίφικας δεν πήρε καμία θέση καθώς σύμφωνα με το NBC “δεν βλέπει ταινίες”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ