ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Lady Gaga: Κινεζικό κανάλι την «έσβησε» από τα Όσκαρ!

Lady Gaga: Κινεζικό κανάλι την «έσβησε» από τα Όσκαρ!
AP Photo/Michael Conroy

Σάλο έχει προκαλέσει στην Κίνα η πρωτοφανής απόφαση λογοκρισίας των υπευθύνων ενός τηλεοπτικού σταθμού να «σβήσουν» το πρόσωπο της Lady Gaga από τη μετάδοση των βραβείων Όσκαρ.

Οι εικόνες που κυκλοφορούν στα κινεζικά social media είναι από το κανάλι Mango TV, το οποίο, όταν ήρθε η ώρα να μεταδώσει τη στιγμή της απονομής του ΌσκαρΑ΄ Γυναικείου Ρόλου, που κατέληξε στην Ολίβια Κόλμαν για το «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου, το πρόσωπο της Lady Gaga είχε θολωθεί.

gaga fto1

Χρήστες των κινεζικών social media υποστηρίζουν ότι το κανάλι πήρε την απόφαση αυτή επειδή το 2016 η Lady Gaga είχε συναντήσει τον Δαλάι Λάμα. Η συνάντηση των δύο είχε γίνει σε συνέδριο που είχε διοργανωθεί στις ΗΠΑ το 2016 προκαλώντας, τότε, την αντίδραση και των κινεζικών αρχών.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι υπεύθυνοι του Mango TV πήραν την απόφαση αυτή χωρίς να προηγηθεί κάποια άνωθεν παρέμβαση αλλά για να προλάβουν τυχόν πολιτικά προβλήματα για τους ίδιους.

Το συγκεκριμένο κανάλι, πάντως, λογόκρινε και την ομιλία του νικητή του Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου Ραμί Μάλεκ όταν αυτός αναφέρθηκε στους «γκέι άνδρες» με το κανάλι να μεταδίδει στη μετάφραση τις λέξεις «ειδική ομάδα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ