ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Λουκ Πέρι: Πριν το εγκεφαλικό, είχε κερδίσει τη μάχη με τον καρκίνο

Λουκ Πέρι: Πριν το εγκεφαλικό, είχε κερδίσει τη μάχη με τον καρκίνο
Chris Pizzello/Invision/AP

Τέσσερα χρόνια πριν πεθάνει, τα 52 του χρόνια από εγκεφαλικό επεισόδιο, ο Λουκ Πέρι είχε «ξεγελάσει» ήδη μια φορά το θάνατο, όταν από τύχη έκανε εξετάσεις και ανακάλυψε ότι ειχε προκαρκινικούς όγκους... 

Ο Λιουκ Πέρι πέθανε σε ηλικία 52 ετών αφού υπέστη πολλαπλό εγκεφαλικό. Αυτό που ελάχιστοι γνωρίζουν είναι ότι λίγα χρόνια νωρίτερα είχε δώσει μια άλλη μάχη για την υγεία του, αυτή με τον καρκίνο. Tο 2015, ένας φίλος του είχε πεθάνει από καρκίνο στο παχύ έντερο και ο Πέρι αποφάσισε να κάνει και ο ίδιος εξετάσεις. Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, είχαν βρεθεί πράγματι προκαρκινικοί όγκοι στο παχύ έντερό του. Εάν είχε αργήσει λίγο, θα είχαν εξελιχθεί σε καρκίνο. Τότε, ο Πέρι ξεκίνησε μια καμπάνια ευαισθητοποίησης για το θέμα.

«Όταν άκουσα ότι είναι η μορφή καρκίνου που είναι πιο εύκολο να διαγνωστεί και όμως παραμένει η δεύτερη πιο θανατηφόρα, δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί συμβαίνει αυτό και ήθελα να βγω να το πω στους ανθρώπους», είχε πει σε συνέντευξή του.

«Αν είχα περιμένει, θα είχα πεθάνει», συμπλήρωσε.

Όταν ανακάλυψε τους όγκους, ο Πέρι άλλαξε δραστικά το διαιτολόγιό του, προκειμένου να μειώσει τον κίνδυνο να πάθει καρκίνο του παχέως εντέρου. «Έχω κόψει σχεδόν τελείως το κόκκινο κρέας», είπε. «Έτρωγα σχεδόν κάθε μέρα μπριζόλες και πατάτες, τώρα μόνο σε ειδικές περιπτώσεις», κατέληξε. Επίσης, οι γείτονές του λένε ότι τον έβλεπαν πολύ συχνά να αθλείται σε ένα γυμναστήριο κοντά στο σπίτι του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ