ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Captain Marvel: Οι γυναίκες αποκτούν τον δικό τους σούπερ ήρωα

Captain Marvel: Οι γυναίκες αποκτούν τον δικό τους σούπερ ήρωα
Wikipedia & IMDb

Για να «τιμήσει» την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Marvel δίνει στις γυναίκες όλου του κόσμου έναν ακόμη λόγο για να νιώσουν ξεχωριστές: ο πιο ισχυρός και δυναμικός της σούπερ ήρωας, είναι γένους... θηλυκού!

Ως τώρα, έχουν δημιουργηθεί 20 ταινίες αλλά η «Captain Marvel» είναι η πρώτη που τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει μια γυναίκα.

Την Κάρολ Ντάνβερς ενσαρκώνει η Μπρι Λάρσον, η οποία καταφέρνει άψογα να «φέρει» στις μεγάλες οθόνες την υπεράνθρωπη δύναμη, το σθένος και τις ικανότητες που όλοι οι φαν περίμεναν από μία ηρωίδα που «τα βάζει» με τους κακούς!

Παρά το γεγονός πως πρόκειται για μία ακόμη ταινία ενός σούπερ ήρωα, δίνεται έμφαση και στην ιστορία μιας γυναίκας που μαθαίνει να «αγκαλιάζει» και να δέχεται τον εαυτό της, την ανεξαρτησία της και όλα αυτά που την κάνουν αυτή που είναι.

Ο χαρακτήρας της Captain Marvel κατάφερε να έχει μία προσωπικότητα που ξεπερνά μέχρι και τις σούπερ δυνάμεις της, καθώς δεν είναι μόνο μία ισχυρή ηρωίδα, αλλά και μία γυναίκα που μπορείς να ταυτιστείς. Με τον δικό της τρόπο, ενθαρρύνει κάθε γυναίκα να βρει κίνητρο, να είναι ανεξάρτητη και να βρει την κατάλληλη στιγμή που θα τιμήσει την σούπερ ηρωίδα που κρύβει μέσα της!

«Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που μπορούμε να πούμε την ιστορία κάποιου ο οποίος δεν είναι μόνο δυνατός, αλλά και ένας περίπλοκος, ενδιαφέρον… άνθρωπος. Ένα από τα πράγματα που μας “τράβηξε” ήταν σίγουρα το γεγονός πως πρόκειται για έναν ρόλο μίας δυναμικής, ενδιαφέρουσας, μοναδικής και ανεξάρτητης γυναίκας» αναφέρει σύμφωνα με τη Vogue.in, η Anna Boden, μία από τους σκηνοθέτες.

Μάλιστα, η ταινία είναι η πρώτη της Marvel που έχει γυναίκα ανάμεσα στους σκηνοθέτες και μόλις η δεύτερη -μετά το «Guardians of the Galaxy» που στους σεναριογράφους της έχει προσλάβει και γυναίκες.

Λίγα λόγια για τον χαρακτήρα της Κάρολ Ντάνβερς

Η Κάρολ Ντάνβερς έκανε το ντεμπούτο της τον Μάρτιο του 1968, ως αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών και συνάδελφος του Captain Mar-Vell.

Cover of Captain Marvel 1 2013


Πηγή: Wikipedia

Η Ντάνβερς ενσάρκωσε για πρώτη φορά την κυρία Marvel το 1977, όταν το DNA της «έγινε ένα» με αυτό του Mar-Vell σε μία έκρηξη, πράγμα που της χάρισε και τις σούπερ δυνάμεις της!

Ο χαρακτήρας της Captain Marvel, μία δημιουργία του Roy Thomas και του Gene Colan, συμμετείχε και την «Ασημένια εποχή»* των κόμιξ, με την εμφάνισή της σε ομότιτλη σειρά στα τέλη του ’70, λίγο πριν συσχετιστεί με τους Avenger και τους X-men.

*Ασημένια εποχή (1956-1969): «Στροφή» στην επιστημονική φαντασία και εμφάνιση μίας νέας γενιάς σούπερ ηρώων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ