ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Jan - Michael Vincent: Έφυγε από τη ζωή ο πρωταγωνιστής του Airwolf

Jan - Michael Vincent: Έφυγε από τη ζωή ο πρωταγωνιστής του Airwolf
AP Photo/Craig Mathew

Σε ηλικία 74 χρόνων έφυγε από τη ζωή ο Jan Michael Vincent, ο άλλοτε καρδιοκατακτητής του Χόλιγουντ, που πρωταγωνίστησε σε πλήθος ταινιών και τηλεοπτικών σειρών.

Ο Αμερικανός ηθοποιός νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Βόρειας Καρολίνας και κατέληξε στις 10 Φεβρουαρίου από ανακοπή καρδιάς.

Ο πιο χαρακτηριστικός του ρόλος, ωστόσο, με τον οποίο καθιερώθηκε, ήταν αυτός στην ταινία – που στη συνέχεια γυρίστηκε και σε τηλεοπτική σειρά – «Airwolf» του 1984. Λόγω του ρόλου αυτού ο Vincent όχι μόνο καθιερώθηκε αλλά ανέβασε κατακόρυφα το κασέ του, αμειβόμενος περί τα 200.000 το επεισόδιο και εξελισσόμενος σε έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς της εποχής στη μικρή οθόνη.

Το 1978 έπαιξε μαζί με τον Μπαρτ Ρέινολντς στην ταινία Hooper, και πρωταγωνίστησε στην ταινία Big Wednesday το 1978, ενώ το 1981 πρωταγωνίστησε μαζί με την Κιμ Μπέισινγκερ στην ταινία «Σκληρή Ζωή». Ήταν υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα για τον ρόλο του στο Going Home (1971) και για τη συμμετοχή του στη μίνι-σειρά του 1983 The Winds of War.

Ο Vincent είχε παντρευτεί τρεις φορές και απέκτησε μία κόρη, την Amber Vincent. Η καριέρα του όμως επισκιάστηκε από την ταραγμένη προσωπική του ζωή, στο μεγαλύτερο μέρος της οποίας πάλευε με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά

Το 1997 παραδέχτηκε ότι ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα καθώς οδηγούσε μεθυσμένος και καταδικάστηκε να παρακολουθήσει πρόγραμμα αποτοξίνωσης. Επίσης κατηγορήθηκε για τη συμμετοχή του σε καυγάδες σε μπαρ, αλλά και για τον ξυλοδαρμό γυναικών. Μάλιστα το 1986 αθωώθηκε για τον ξυλοδαρμό μιας γυναίκας.

Το 2000 καταδικάστηκε σε δίμηνη φυλάκιση για την κακοποίηση της τότε συντρόφου του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ