ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Wasteland Weekend: O μετα-αποκαλυπτικός κόσμος του Mad Max ζωντανεύει στην έρημο Μοχάβε

Wasteland Weekend: O μετα-αποκαλυπτικός κόσμος του Mad Max ζωντανεύει στην έρημο Μοχάβε

Πάνω από 10.000 άνθρωποι μαζεύονται κάθε χρόνο, εδώ και δέκα χρόνια, στην έρημο Μοχάβε, στην Καλιφόρνιακαι ζωντανεύουν με τον πιο ευφάνταστο τρόπο τις θρυλικές ταινίες MAD MAX.  

Παρά το γεγονός πως πέρασαν σχεδόν 35 χρόνια από το τρίτο sequel της ταινίας Mad Max (είχε παιχτεί στις αίθουσες το 1985), οι φανατικοί της ταινίας έχουν τα τελευταία δέκα χρόνια (πριν από την κυκλοφορία του άκρως επιτυχημένου Fury Road) βρει τον τρόπο να εκδηλώνουν τη λατρεία τους για τη θρυλική ταινία και τους πρωταγωνιστές της.

Από το 2010, χιλιάδες φανατικοί, συγκεντρώνονται στην έρημο Μοχάβε της Καλιφόρνια και διοργανώνουν ένα διήμερο αποκλειστικά αφιερωμένο στον Mad Max και το δυστοπικό σύμπαν του. Το συγκεκριμένο διήμερο έχει τίτλο Wasteland Weekend και συγκεντρώνει ανθρώπους από όλη τη γη. Βασική προϋπόθεση συμμετοχής η τρέλα για τον «Τρελό Μάξ».

Η εφετινή διοργάνωση είναι ξεχωριστή επ[ειδή το φεστιβάλ κλείνει δέκα χρόνια ζωής. Οι συμμετέχοντες οφείλουν να προσέρχονται πλήρως εξοπλισμένοι με μετα-αποκαλυπτική αμφίεση και διάθεση. Το φεστιβάλ θεωρείται το μεγαλύτερο «post apocalyptic» event στον κόσμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ