ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Λονδίνο: Ένα γκράφιτι προς τιμήν του Κιθ Φλιντ των Prodigy

Λονδίνο: Ένα γκράφιτι προς τιμήν του Κιθ Φλιντ των Prodigy
Instagram

Ένα ολοκαίνουργιο γκράφιτι, προς τιμήν του Κιθ Φλιντ εμφανίστηκε στο Southend-on-Sea, δύο εβδομάδες μετά τον τραγικό θάνατο του αρχηγού του συγκροτήματος Prodigy.

Ο Φλιντ βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, στο Έσσεξ και από τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι ο θάνατός του οφείλεται σε αυτοκτονία. Η ιατροδικαστική εξέταση που πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαρτίου, κατέγραψε ως αιτία θανάτου τον απαγχονισμό.

Τα μέλη του alternative rock και electropunk γκρουπ Prodigy, Λίαμ Χόουλετ και Μάξιμ χαρακτήρισαν τον Κιθ Φλιντ «πραγματικό πρωτοπόρο, καινοτόμο και μύθο» ενώ τον εξύμνησαν εξίσου γενναιόδωρα και πολλά διάσημα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας.

Τώρα, μια νέα τοιχογραφία προς τιμήν του καλλιτέχνη εμφανίστηκε στο Southend-on-Sea, πόλη σε απόσταση μίας ώρας από την κατοικία του, στο Γκρέιτ Ντάνμοου του Έσσεξ. Η τοιχογραφία ανήκει στον καλλιτέχνη Τζον Μπούλεϊ και απεικονίζει τον Κιθ Φλιντ να τραγουδά.

Το έργο φέρει τον τίτλο «Twisted Animator» - μια αναφορά στους στίχους από τη μεγάλη επιτυχία «Firestarter» των Prodigy.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Southend Echo», το έργο βρίσκεται κάτω από μια σιδηροδρομική γέφυρα στον κεντρικό δρόμο της παραθαλάσσιας πόλης και είναι πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής.
«Θεώρησα ότι θα μπορούσε να είναι ένας υπέροχος φόρος τιμής σε έναν εξαιρετικό αρχηγό συγκροτήματος από το Έσσεξ για μένα και για πολλούς ανθρώπους της γενιάς μου που βίωσαν τη rave σκηνή από τα τέλη της δεκαετίας του '80 και του '90 και αγαπούσαν τους Prodigy», είπε η υπεύθυνη του Δήμου. «Η ζωγραφική του Τζον Μπούλεϊ είναι ένας υπέροχος τρόπος να θυμόμαστε τον Κιθ» πρόσθεσε.

Ο Τζον Μπούλεϊ έχει ζωγραφίσει τα πορτρέτα και άλλων διάσημων στο κέντρο και στην παραλία της ίδιας πόλης, όπως της πριγκίπισσας Λέια του Star Wars και του τραγουδιστή του συγκροτήματος «The Libertines», Πιτ Ντόχερτι.

Πάντως, αν το έργο είναι ωραίο ή όχι και αν μοιάζει ή όχι στον Κιθ Φλιντ, είναι λίγο υποκειμενικό....

ΔΗΜΟΦΙΛΗ