ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Χώροι από έξι διάσημους πίνακες ζωγραφικής «ζωντανεύουν» ψηφιακά

Χώροι από έξι διάσημους πίνακες ζωγραφικής «ζωντανεύουν» ψηφιακά

Πώς θα ήταν άραγε η περίφημη «Κρεβατοκάμαρα» του Βαν Γκογκ στην πραγματικότητα; Ή η «Τραπεζαρία» του Βασίλι Καντίνσκι; Είναι πολλοί οι διάσημοι καλλιτέχνες που έχουν ζωγραφίσει κατά καιρους κάποιον εσωτερικό χώρο και οι πίνακες τους έμειναν στη ιστορία της Τέχνης. Τώρα, το βρετανικό στούντιο NeoMam ανέλαβε να μάς δείξει τι ήταν αυτό που έβλεπαν γύρω τους έξι διάσημοι ζωγράφοι όταν εμπνεύστηκαν τους πίνακές τους...  

Οι ζωγραφικοί πίνακες με απεικονίσεις εσωτερικών χώρων έχουν διπλό ενδιαφέρον. Πέρα από την αξία τους ως έργα Τέχνης, μας δίνουν μια ιδέα και για το πώς ζούσαν οι άνθρωποι της εποχής τους, πώς διακοσμούσαν τους εσωτερικούς τους χώρους, τα χρηστικά τους αντικείμενα, αλλά και την αισθητική τους. Είναι , στην πραγματικότητα, μια ματιά στο παρελθόν.

Το πολύ ενδιαφέρον πρότζεκτ της NeoMam, για το Home Advisor φέρνει στη ζωή έξι από τους σημαντικότερους πίνακες των 200 τελευταίων ετών, χρησιμοποιώντας τεχνολογία CG. Το αποτέλεσμα δείχνει, τι θα συνέβαινε αν οι συγκεκριμένοι καλλιτέχνες, αντί για να ζωγραφίσουν το χώρο... είχαν απλώς τραβήξει μια φωτογραφία.

Η Κρεβατοκάμαρα, Βίνσεντ Βαν Γκογκ

Ο πίνακας απεικονίζει την κρεβατοκάμαρα του καλλιτέχνη στη γαλλική πόλη Αρλ. Ο ίδιος τον έχει περιγράψει ως μια πολύ γαλήνια και χαλαρωτική σκηνή. Το δωμάτιο έχει απλά, ξύλινα έπιπλα και έργα του ίδιου του Βαν Γκογκ στον τοίχο.

Designers show how they would be 6 rooms of famous paintings in real life 5c9b5fadc023e 880

Interior with restful paintings, Ρόι Λίχτενστάιν

Ο Λίχτενστάιν είναι ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της Ποπ Αρτ. Στο δωμάτιο που ζωγράφισε δεσπόζουν στον τοίχο δύο πίνακες, με κουκίδες και γραμμές, τεχνοτροπία που αργότερα έγινε το σήμα κατατεθέν του.

Designers show how they would be 6 rooms of famous paintings in real life 5c9b658d1fdc0 880

Η Τραπεζαρία μου, Βασίλι Καντίνσκι

Η Τραπεζαρία είναι ένα έργο από την πρώιμη περίοδο του Καντίνσκι. Το 1909, όταν φτιάχτηκε ο πίνακας, ο Καντίνσκι περνούσε από την κλασική στην αφηρημένη ζωγραφική. Στοιχεία και των δύο υπάρχουν στο συγκεκριμένο πίνακα.

Designers show how they would be 6 rooms of famous paintings in real life 5c9b637d74e94 880

Interior, Κονσταντίν Κορόβιν

Το έργο απεικονίζει την κουζίνα του σπουδαίου Ρώσου ιμπρεσιονιστή ζωγράφου, το 1913. Ο Κορόβιν χρησιμοποιεί παστέλ χρώματα και αφαιρετικές φόρμες, δίνοντας έμφαση στη λειτουργικότητα του χώρου και των αντικειμένων.

Designers show how they would be 6 rooms of famous paintings in real life 5c9b643f78222 880

The Sun Shine on the Corner, Γκράντ Γουντ

Ο Αμερικανός ζωγράφος Γκραντ Γουντ, είναι διάσημος για τον πίνακά του American Gothic. Ο πίνακας The Sun Shine on the Corner, του 1928, έχει την ίδια επαρχιακή μελαγχολία και ηρεμία με το American Gothic. Σ' αυτόν, ο Γκράντ χρησιμοποιεί μόνο δύο χρώματα: Λευκό και πράσινο.

Designers show how they would be 6 rooms of famous paintings in real life 5c9b64f365ff4 880

Empress Alexandra Feodorovna’s Sitting Room, Cottage Palace, St. Petersburg, Russia, Έντουαρντ Πέτροβιτς Χάου

Το καθιστικό δωμάτιο της Αυτοκράτειρας Αλεξάντρα Φεοντόροβνα, μπορει να φαίνεται υπερβολικά πολυτελές έως και κιτς στα μάτια μας, αλλά στην πραγματικότητα ήταν μέρος ενός απλού εξοχικού σπιτιού που δημιουργήθηκε προκειμένου η αυτοκράτειρα "να ξεκουράζει τα μάτια της από το χρυσό του παλατιού".

Designers show how they would be 6 rooms of famous paintings in real life 5c9b66295d2f8 880

Πηγή: https://www.homeadvisor.com/r/what-rooms-from-famous-paintings-would-look-like-in-real-life/?fbclid=IwAR1AmLnGsgfNGd4lvKuOP9YXXPHVgDihj4X697VFrJ6VV2D5uLe-Uz4Mp9g

ΔΗΜΟΦΙΛΗ