ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Νικόλ Κίντμαν: Είναι τρομακτικό το πόσο αυστηρά κρίνονται πάντα οι γυναίκες

Νικόλ Κίντμαν: Είναι τρομακτικό το πόσο αυστηρά κρίνονται πάντα οι γυναίκες
Jordan Strauss/Invision/AP

Ο ρόλος της στη νέα της ταινία «Destroyer», χαρακτηρίζεται από πολλούς ως ο καλύτερος της ζωής της. Η Νικόλ Κίντμαν μεγάλωσε, ωρίμασε -σαν γυναίκα και σαν ηθοποιός- όμως, όπως λέει, μερικά πράγματα δεν παύουν να την εκπλήσσουν ποτέ.

Η Αυστραλή ηθοποιός μίλησε στον Guardian τόσο για το ρόλο της, όσο και για τις κριτικές που δέχτηκε όχι τόσο η ίδια όσο ο χαρακτήρας που υποδύεται.

«Δεν παύει ποτέ να με εκπλήσσει ο πολύ σκληρός και αυστηρός τρόπος με τον οποίο κρίνονται οι γυναίκες. Δεν θα έπρεπε να με εκπλήσσει αυτό, θα έπρεπε να το έχω συνηθίσει», λέει.

Ο χαρακτήρας που υποδύεται είναι μιας γυναίκας τραυματισμένης ψυχολογικά από μια εμπειρία, σε τέτοιο βαθμό που έχει γίνει αυτοκαταστροφική και φυσικά καταστροφική για τους ανθρώπους γύρω της. Και τώρα καλείται, ως αστυνομικός που είναι, να επιστρέψει σε αυτό ακριβώς που την πλήγωσε, την παλιά εκείνη υπόθεση.

«Ίσως σε 20 χρόνια για την επόμενη γενιά γυναικών, τα πράγματα να είναι διαφορετικά, αλλά θέλω να είμαι μια από αυτές τις γυναίκες που θα αλλάξουν τα πράγματα, που θα ανοίξουν το δρόμο γι’ αυτές τις αλλαγές. Πριν από 25 χρόνια οι γυναίκες ήταν εκτός, τα πράγματα ήταν τραγικά, αλλά τώρα όλα αυτά αλλάζουν. Όμως πρέπει να συνεχίσουμε τη συζήτηση και την προσπάθεια», λέει.

«Πολύ συχνά, όταν παίζεις σε μια ταινία δράσης, θέλουν να δείχνεις καλλονή, να είσαι τσαμπουκάς, να πυροβολείς και να κλωτσάς αλλά ταυτόχρονα να φοράς κραγιόν και ψηλοτάκουνα και γενικά να είσαι μια διαφορετική κατηγορία ήρωα σε ταινία δράσης», καταλήγει η ηθοποιός. «Η ηρωίδα που υποδύομαι είναι εντελώς διαφορετική: Είναι κουρασμένη και έχει προβλήματα, προσπαθεί να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα και ταυτόχρονα είναι μητέρα. Και μάλιστα όχι αυτό που θα λέγαμε καλή μητέρα»… Μια αληθινή γυναίκα δηλαδή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ