ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

O Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες: Ο Φρέντι Κρούγκερ «ζωντανεύει» απόψε, σε μεταμεσονύκτια προβολή

O Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες: Ο Φρέντι Κρούγκερ «ζωντανεύει» απόψε, σε μεταμεσονύκτια προβολή
IMDB

Μιλώντας για κλασικές ταινίες τρόμου, κατάλληλες για μεταμεσονύκτιες προβολές, η πρώτη που έρχεται στο μυαλό είναι φυσικά ο Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες, το κλασικό «A Nightmare On Elm Street» του Wes Craven, από το (μακρινό) 1994. Απόψε τα μεσάνυκτα, το Midnight Express «ζωντανεύει» τον Φρέντι Κρούγκερ στην ΑΑΒΟΡΑ και μας προσκαλεί να μείνουμε ξύπνιοι για ν' αποφύγουμε τον Εφιάλτη.  

Μια ομάδα εφήβων δέχονται επιθέσεις από έναν βάναυσο δολοφόνο που σκοτώνει τα θύματά του μέσα στα όνειρά τους. Το «A Nightmare On Elm Street» κατάφερε να δώσει υπερφυσική χροιά στην κατηγορία των slashers και οι ιδέες του Craven με τις οποίες εμπλουτίζει τη μεταφυσική/ονειρική προβληματική του φιλμ καθιερώθηκαν αστραπιαία ως κλασικές στις συνειδήσεις των φίλων του τρόμου.

Σκηνές όπως αυτή όπου τα λευκοντυμένα κοριτσάκια που παίζοντας σκοινάκι λένε το γνωστό τραγουδάκι με «κανόνες» προφύλαξης έναντι στο Freddy, συνιστούν άλλο ένα έξοχο δείγμα της ευρηματικότητας του Craven. Σε κάθε περίπτωση το «A Nightmare On Elm Street» αποτελεί μια ιστορική ταινία τρόμου που δεν θα χάσει την σπουδαιότητά της όσα χρόνια κι αν περάσουν αφού είναι βαθιά ριζωμένη ως «κλασική» στις συνειδήσεις του κόσμου.

Info

Σκηνοθεσία / Σενάριο: Wes Craven
Πρωταγωνιστούν: Heather Langenkamp, Robert Englund, John Saxon, Johnny Depp
Διάρκεια: 90'

Κινηματογράφος ΑΑΒΟΡΑ
(Ιπποκράτους 180 - ΜΕΤΡΟ Αμπελόκηποι)
Εισιτήριο: 5 ευρω
Ώρα έναρξης: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12:30 μετά τα μεσάνυχτα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ