ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Υπάρχει ακόμα Sex in the City; Η διάσημη σειρά επιστρέφει… αλλιώς

Υπάρχει ακόμα Sex in the City; Η διάσημη σειρά επιστρέφει… αλλιώς
ΗΒΟ

Η δημιουργός ης επικής τηλεοπτικής σειράς Sex and the City, Κάντας Μπάσνελ, ξαναχτυπά με ένα τηλεοπτικό κόνσεπτ που πατάει στα χνάρια του Sex and the City, αλλά είναι προσαρμοσμένο στο σήμερα. Ή τουλάχιστον, προσπαθεί.  

Εδώ και καιρό -και μέσα από απίστευτες κόντρες μεταξύ των πρωταγωνιστριών -οι οποίες κυριολεκτικά ξεκατινιάστηκαν- είχε γίνει σαφές ότι «Sex and the City 3» δεν θα γυριστεί ποτέ. Το ότι δεν θα υπάρξει τρίτη ταινία, όμως, δεν σημαίνει ότι η θρυλική σειρά που αγαπήθηκε όσο λίγες δεν μπορεί να επιστρέψει στην τηλεόραση. Αν γίνει τελικά αυτό, θα είναι βέβαια με πολλές αλλαγές και χαρακτήρων και της όλης υπόθεσης στο σήμερα, ότι κι αν σημαίνει αυτό.

Η Κάντας Μπάσνελ -η δημοσιογράφος και συγγραφέας, πάνω στα άρθρα και τα βιβλία της οποίας βασίστηκε το «Sex and the City» και την οποία υποδύθηκε η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ- έχει ήδη υπογράψει για να μεταφερθεί το επόμενο βιβλίο της «Is There Still Sex in the City?» σε τηλεοπτική σειρά από την Paramount Television. Το «Is There Still Sex in the City?» είναι μια αφήγηση για τις γυναίκες -και τους συντρόφους τους- που δεν είναι πια 30 χρονών.

is there still sex in the city book

Με το ίδιο έξυπνο και κυνικό χιούμορ της, η Μπάσνελ φωτίζει τη γενιά των 45+ για την καθημερινότητα των γυναικών που βρίσκονται στον δρόμο για την 5η δεκαετία της ζωής τους, όμως, δεν έχουν παραιτηθεί από τον έρωτα και από την προσπάθεια να βρουν την ευτυχία. «Δεν ήταν πάντα έτσι. Κάποτε, το να είσαι γυναίκα στα 50 σήμαινε απόσυρση, παραίτηση, σύνταξη, χόμπι, να περνάς χρόνο με συνομήλικες φίλες και ίδιων χαμηλών τόνων με σένα. Ας το πούμε απλά, οι συνταξιούχες είχαν μόνο δύο πράγματα να κάνουν: να γερνούν και να παχαίνουν...», λέει η ίδια η Μπάσνελ και συνεχίζει: «Δεν γυμνάζονταν. Δεν ξεκινούσαν νέες επιχειρήσεις ή δεν έπαιρναν κανένα ρίσκο. Δεν μετακόμιζαν σε άλλες πολιτείες. Δεν έκαναν one night stands με άγνωστους. Δεν ξεκινούσαν τα πάντα από την αρχή. Ωστόσο, αυτό ακριβώς κάνουν σήμερα πολλές 50+ γυναίκες και μέσα από αυτή τη σειρά θα ακολουθήσουμε τις πολύπλοκες, πλούσιες, σύνθετες ιστορίες τους...».

Τα γυρίσματα της νέας σειράς θα έχουν και πάλι έδρα τους τη Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα το Upper East Side και το Village, παρ' όλα αυτά το βασικό ερώτημα δεν έχει απαντηθεί: η Κάρι Μπράντσο και οι φίλες της θα υπάρχουν σ' αυτή τη σειρά; Για τη Σάρα Τζέσικα Πάρκερ ακούγονται πολλά, λόγω και της φιλικής σχέσης της με τη δημοσιογράφο, όμως, τι θα γίνει με τους ρόλους που υποδύονταν η Σίνθια Νίξον (που ακολούθησε τον δρόμο της πολιτικής) και της Κιμ Κατράλ που τα έσπασε ολοσχερώς και πολύ δημόσια με τη βασική πρωταγωνίστρια; Όλα αυτά θα απαντηθούν με την έναρξη των γυρισμάτων της νέας σειράς που ήδη συζητιέται ως το επόμενο μεγάλο βήμα τόσο της Μπάσνελ, όσο και της Πάρκερ, η οποία επιχείρησε να απομακρυνθεί από την περσόνα της Κάρι τα προηγούμενα χρόνια χωρίς, όμως, ιδιαίτερη επιτυχία...

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ