ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

O Ρόμπερτ Σμιθ σνομπάρει μια δημοσιογράφο και γίνεται viral: Το δικαίωμα του σταρ στην αγένεια

O Ρόμπερτ Σμιθ σνομπάρει μια δημοσιογράφο και γίνεται viral: Το δικαίωμα του σταρ στην αγένεια
Evan Agostini/Invision/AP

Σύμφωνα με μια εκδοχή, δεν υπάρχουν κακές απαντήσεις, μόνο κακές ερωτήσεις. Αν ρωτάτε, πάντως, αυτή είναι μια μεγάλη αγωνία του δημοσιογράφου όταν έρχεται αντιμέτωπος με έναν συνεντευξιαζόμενο, αν οι ερωτήσεις του θα ειναι αρκετά καλές, ή εν πάσει περιπτώση εάν ο συνεντευξιαζόμενος θα τις εκλάβει ως τέτοιες και θα ανταποκριθεί ανάλογα. Ο Ρόμπερτ Σμιθ θεώρησε καλό να σνομπάρει τη νεαρή δημσιογράφο που, εμφανώς ενθουσιασμένη, άρχισε να τον ρωτάει πράγματι χαζομαρούλες. Μπορεί; Ναι, μπορεί, επειδή είναι ο σταρ... 

Οι Cure πήραν επιτέλους τη θέση τους στο Rock and Roll Hall of Fame, αυτό είναι το καλό νέο. Το άλλο νέο, που είναι πιο είδηση, είναι η αντίδραση του Ρόμπερτ Σμιθ όταν βρέθηκε στο κόκκινο χαλί και μια νεαρή δημοσιογράφος, η Κάρι Κίγκαν, τον περίμενε εκεί για την καθιερωμένη και υποχρεωτική συνέντευξη. Η Αμερικανίδα δημοσιογράφος είναι πολύ ενθουσιασμένη που μιλάει στον Σμιθ, σχεδόν δεν το πιστεύει, εξάλλου η ίδια είναι δηλωμένη φαν των Cure.

- «Συγχαρητήρια για την ένταξη στο Rock & Roll Hall of Fame. Είσαι τόσο ενθουσιασμένος όσο εγώ;», ρωτάει τον Σμιθ.

- «Όπως ακούγεται...όχι», απαντά ο Σμιθ, αναφερόμενος στο δικό της υπέρμετρο ενθυσιασμό.

- «Ωχ, όχι, τι θα κάνουμε;», λέει η δημοσιογράφος, που παρά τις προσπάθειες να το κρύψει, έχει παγώσει.

- «Είμαι σίγουρος ότι θα φτάσουμε στον ενθουσιασμό, είναι λίγο νωρίς ακόμα, δεν είναι;», απαντά ο Σμιθ.

Στο twitter οι φαν έκαναν πάρτι. Ο Σμιθ δικαίωσε την εικόνα του γκοθ θεού που δεν εντυπωσιάζεται από τη δημοσιότητα, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να πάει στη βράβευση. Του ροκ σταρ που δικαιούται να είναι αγενής επειδή... μπορεί, να απαξιώνει την πιτσιρίκα που τον χάνει τα λόγια της μπροστά του, να κάνει γενικά ότι γουστάρει.

Είναι αλήθεια ότι πολύ συχνά οι δημοσιογράφοι γινόμαστε κουραστικοί.

Πρέπει να πάμε με ένα μικρόφωνο σε μια εκδήλωση και να επιστρέψουμε στο κανάλι/ραδιόφωνο/έντυπο/site με κάποια δήλωση. Ή με ένα εντυπωσιακό πλάνο. Πράγμα καθόλου εύκολο, καθώς δεν υπάρχουν πάντα ειδήσεις και η παρουσία ενός σταρ σε μια εκδήλωση δεν αποτελεί από μόνη της είδηση, εκτός αν ο σταρ είναι η Μαντόνα ή η Lady Gaga, που παίζουν το παιχνίδι της δημοσιότητας στα δάχτυλα. Όμως και ο σταρ γι αυτό το λόγο βρίσκεται εκεί. Για να τον δουν. Η δήθεν αδιαφορία και ελαφριά δυσφορία στο ενδιαφέρον των ΜΜΕ για το πρόσωπό του μπορεί να έπειθε τη δεκαετία του '80, από την οποία προέρχεται εξάλλου ο Σμιθ, αλλά σήμερα, θυμίζει απλώς κάτι ανθυποσελέμπριτι που προσπαθούν με το λάθος τρόπο να δείξουν ότι έχουν star quality.

Η συμπάθειά μου στη νεαρή δημοσιογράφο.

* Την Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019, στις 21:00 οι Cure θα εμφανιστούν στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο, στο πλαίσιο του Ejekt Festival 2019. Να πάτε να τους ακούσετε, αλλά αν βρεθεί ο Ρόμπερτ Σμιθ μπροστά σας, καλού κακού μην τον ρωτήσετε τίποτα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ