ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Όσα ξέρουμε μέχρι τώρα για το μωρό της Μέγκαν και του Χάρι

Όσα ξέρουμε μέχρι τώρα για το μωρό της Μέγκαν και του Χάρι
AP Photo/Alastair Grant

Η αντίστροφη μέτρηση για την έλευση του νέου «βασιλικού» μωρού έχει αρχίσει και σε λίγες μέρες το πρώτο παιδί της Μέγκαν Μαρκλ και του Χάρι θα είναι εδώ. Το ζευγάρι μόλις απέκτησε και λογαριασμό στo Instagram, προκαλώντας τις υποψίες ότι εκεί θα κάνουν και κάποιες ανακοινώσεις για το μωρό τους. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρουμε πολλά μέχρι τώρα για το μωρό του ζεύγους, καθώς οι δύο τους ακολουθούν το πρωτόκολλο και δεν διαρρέουν καμία πληροφορία.

Πότε ανακοίνωσε η Μέγκαν την εγκυμοσύνη της;

Μόλις πέντε μήνες μετά το γάμο τους, το Μάιο του 2018, ο Χάρι και η Μέγκαν πήγαν τον Οκτώβριο στην Αυστραλία για την πρώτη τους επίσημη επίσκεψη ως παντρεμένο ζευγάρι. Η είδηση ότι η Μέγκαν είναι έγκυος μαθεύτηκε την πρώτη μέρα της περιοδείας τους την Ωκεανία, προκαλώντας ενθουσιασμό στα πλήθη που έσπευσαν να τους δουν από κοντά.

Πότε θα γεννηθεί το μωρό;

Οι υπεύθυνοι του παλατιού τηρούν σιγή ιχθύος για το θέμα και το μόνο που λένε είναι ότι το μωρό αναμένεται την Άνοιξη του 2019. Όμως, η ίδια η Μέγκαν Μαρκλ φέρεται να έχει αποκαλύψει σε ιδιωτικές της συζητήσεις ότι το μωρό θα γεννηθεί στα τέλη Απριλίου ή στις αρχές Μαΐου.

Που θα γεννήσει η Μέγκαν;

Ακόμα δεν έχει γίνει ξεκάθαρο το που θα γεννηθεί το γαλαζοαίματο μωρό. Στα πρόσφατα χρόνια οι βασιλικοί τοκετοί λαμβάνουν χώρα στην πτέρυγα Λίντο του Νοσοκομείο St. Mary στο Λονδίνο. Παλιότερα, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας γεννούσαν στα παλάτια ή στα σπίτια τους. Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες ότι το προσωπικό στο συγκεκριμένο νοσοκομείο έχει ειδοποιηθεί να μην πάρει άδειες τον Απρίλιο.

Θα είναι αγόρι ή κορίτσι;

Αυτό πραγματικά δεν το ξέρει κανείς, ούτε καν οι ίδιοι οι γονείς του μωρού, καθώς αποφάσισαν να μην μάθουν το φύλο του πριν γεννηθεί. Ανεξάρτητα από τη σύγχρονη τεχνολογία, το φύλο ενός βασιλικού μωρού δεν αποκαλύπτεται πριν τη γέννησή του.

Τι θα συμβεί μετά τον τοκετό;

Μόλις γεννηθεί το μωρό, η βασίλισσα Ελισάβετ, η Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι και οι Κυβερνήτες όλων των χωρών-μελών της Κοινοπολιτείας θα ενημερωθούν, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας και την οικογένεια της Μέγκαν στην Αμερική.

Μια επίσημη ανακοίνωση θα υπογραφεί από τους γιατρούς της Μέγκαν, στην οποία θα αναφέρεται το φύλο, το βάρος και η ώρα γέννησης του μωρού. Η ανακοίνωση θα σταλεί στο παλάτι του Μπάκινχαμ, όπου θα κορνιζαριστεί και θα τοποθετηθεί στην κεντρική πύλη, ώστε να μπορεί να τη διαβάζει το κοινό.

Πότε θα δει το μωρό ο κόσμος για πρώτη φορά;

Αυτό εξαρτάται από τη Μέγκαν και το Χάρι. Όπως και το που. Η Κάθριν και ο Ουίλιαμ εμφανίστηκαν στα σκαλιά του Νοσοκομείου, μόλις λίγες ώρες μετά και τους δύο τοκετούς.

Πώς θα ονομαστεί το μωρό;

Μπορεί να περάσουν έως και 10 μέρες από τη γέννηση του παιδιού έως ότου μάθουμε το όνομά του. Μέχρι τότε τα στοιχήματα θα δίνουν και θα παίρνουν. Νταϊάνα, Άλις και Βικτόρια είναι οι κορυφαίες προτιμήσεις στα στοιχηματικά γραφεία, αν το παιδί είναι κορίτσι, ενώ αν είναι αγόρι, Άλμπερτ, Φίλιπ και Άρθουρ. Η παράδοση μετράει πολύ όταν επιλέγεται το όνομα ενός βασιλικού μωρού. Όμως, το συγκεκριμένο ζευγάρι μπορεί να επιλέξει να αγνοήσει την παράδοση.

Ποιο θα είναι το επίθετο του μωρού;

Τα βασιλικά μωρά παίρνουν πολλά ονόματα, ο Χάρι για παράδειγμα λέγεται Χένρι Τσαρλς Άλμπερτ Ντέιβιντ. Όμως, παραδοσιακά δεν έχουν επίθετο. Όταν ο Χάρι και ο Ουίλιαμ πήγαιναν σχολείο χρησιμοποιούσαν το επίθετο «Wales», από τον τίτλο του πατέρα τους «πρίγκιπας της Ουαλίας». Ως απόγονοι της Ελισάβετ, είναι επίσης Ουίντσορ, ή Μαουντμπάντεν Ουίντσον. Το παιδί του Χάρι και της Μέγκαν θα είναι πιθανότατα ένας/μια Σάσεξ, το ίδιο επίθετο που χρησιμοποιούν στο σχολείο και τα παιδιά του Ουίλιαμ και της Κέιτ.

Μπορεί το μωρό να γίνει κάποτε βασιλιάς/βασίλισσα;

Το παιδί του Χάρι και της Μέγκαν θα είναι το έβδομο δισέγγονο της βασίλισσας Ελισάβετ και έβδομο στη σειρά διαδοχής. Προηγούνται ο Κάρολος, ο Ουίλιαμ, τα τρία του παιδιά και ο ίδιος ο Χάρι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ