ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

To Instagram άρπαξε το λογαριασμό ενός χρήστη και τον εκχώρησε στη Μέγκαν Μαρκλ και τo Χάρι

To Instagram άρπαξε το λογαριασμό ενός χρήστη και τον εκχώρησε στη Μέγκαν Μαρκλ και τo Χάρι
AP Photo/Alastair Grant

Πώς και γιατί το Instagram πήρε το όνομα λογαριασμού ενός άσχετου χρήστη για να το παραχωρήσει στον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ.

Η είδηση πως ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ, πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ απέκτησαν τον δικό τους λογαριασμό στο Instagram προκάλεσε πανικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο λογαριασμός της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ συμπλήρωσης 1 εκατομμυρίου followers την περασμένη Τρίτη που εμφανίστηκε στο διαδίκτυο. Έκτοτε, ο λογαριασμός ξεπέρασε τα 4,1 εκατομμύρια ακολούθους.

https://www.instagram.com/p/Bv4Ou8nBFDE

Ωστόσο, ένας δάσκαλος οδήγησης, ονόματι Κέβιν Κέιλεϊ, συνειδητοποίησε πως ο δημοφιλής λογαριασμός της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι έχει το όνομα που είχε εκείνος στο instagram μέχρι πρότινος. Οπαδός της ομάδας ποδοσφαίρου Readings, που οι οπαδοί της την αποκαλούν «Royals» και κάτοικος του Δυτικού Σάσεξ, ο δάσκαλος οδήγησης είχε επιλέξει ως όνομα το @sussexroyal. Ένα όνομα όμως που όπως όλα δείχνουν επιθυμούσε και το παλάτι για το νέο λογαριασμό. Κι αυτό γιατί ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ φέρουν τον επίσημο τίτλο του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ. Οι υπεύθυνοι του Ιnstagram αποφάσισαν λοιπόν να αλλάξουν εν μία νυκτί το όνομα του λογαριασμού του Βρετανού σε @_sussexroyal_, για χάρη του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ.

Από το Ιnstagram υποστηρίζουν ότιο λογαριασμός που δόθηκε στην Μέγκαν Μαρκλ και τον πρίγκιπα Χάρι, ήταν σχεδόν ανενεργός κάτι που τους επιτρέπει να προχωρήσουν σε αλλαγές, χωρίς να παραβιάζουν τους όρους χρήσης. Ο ίδιος ο χρήστης παραδέχεται πως δεν διέθετε πολλούς ακολούθους, ενώ σπάνια πραγματοποιούσε αναρτήσεις. Ωστόσο, εξηγεί πως κανείς δεν τον ειδοποίησε για την αιφνίδια αλλαγή του λογαριασμού του και την «προσφορά» του στην Μέγκαν Μαρκλ και τον πρίγκιπα Χάρι.

Ο Κέιλεϊ δηλώνει πως παραμένει ο μοναδικός κάτοχος του ονόματος αυτού στο twitter καθώς εκεί δεν θέλησαν ακόμη να αποκτήσουν λογαριασμό ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ. Ο άτυχος χρήστης έφτασε πολύ κοντά να τον κλείσει και αυτόν, μετά τις απειλές που δέχτηκε όταν δημοσιοποίησε τη δυσαρέσκειά του με το Instagram, καθώς εκατοντάδες οργισμένοι χρήστες τον επέκριναν που τόλμησε να τα βάλει με το πριγκιπικό ζεύγος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ