ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες της Εμίλια Κλαρκ του Game of Thrones από το νοσοκομείο

Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες της Εμίλια Κλαρκ του Game of Thrones από το νοσοκομείο
CBS

Η Εμίλια Κλαρκ αποκάλυψε μόλις πριν από λίγες μέρες την απίστευτη περιπέτειά της, όταν διαγνώστηκε με ανεύρισμα και έπρεπε να κάνει απανωτές επεμβάσεις, κατά τη διάρκεια μάλιστα των γυρισμάτων του Game of Thrones. Τώρα, η νεαρή ηθοποιός, πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα και δίνει στη δημοσιότητα συγκλονιστικές φωτογραφίες από την περίοδο που βρισκόταν στο νοσοκομείο...

Η περιγραφή της περιπέτειάς της, όπως η ίδια την έκανε πριν από λίγο καιρό, ήταν από μόνη της ανατριχιαστική:

«Ήμουν πλέον ηθοποιός της τηλεόρασης, και αυτό κάνουν οι ηθοποιοί της τηλεόρασης. Γυμναζόμαστε. Το πρωί της 11ης Φεβρουαρίου 2011, ντυνόμουν στα αποδυτήρια όταν άρχισαν να νιώθω έναν δυνατό πονοκέφαλο. Ήμουν τόσο κουρασμένη που καλά-καλά δεν μπορούσα να βάλω τα παπούτσια μου. Όταν άρχισα την προπόνηση, έπρεπε να καταβάλω προσπάθεια για να κάνω τις πρώτες λίγες ασκήσεις. Μετά ο γυμναστής μου με έβαλε να πάρω θέση σανίδας, και ένιωσα σαν ένα λάστιχο να πιέζει τον εγκέφαλό μου. Προσπάθησα να αγνοήσω τον πόνο, μα απλά δεν μπορούσα. Είπα στον γυμναστή μου ότι έπρεπε να κάνω διάλειμμα. Κάπως βρέθηκα στα αποδυτήρια. Πήγα στην τουαλέτα, έπεσα στα γόνατα, και έκανα εμετό. Στο μεταξύ, ο πόνος χειροτέρευε. Σε κάποιο βαθμό, ήξερα τι συνέβαινε: Ο εγκέφαλός μου είχε πάθει ζημιά».

8762258 3x2 700x467

Όπως γράφει, θυμάται να τη ρωτούν αν ήταν καλά και μετά το ασθενοφόρο. Στο νοσοκομείο της έκαναν μαγνητική τομογραφία στον εγκέφαλο, και η διάγνωση έδειξε SAH (υποαραχνοειδή αιμορραγία), ένα είδος εγκεφαλικού, που προκαλείται από αιμορραγία στον χώρο γύρω από τον εγκέφαλο. «Είχα ανεύρυσμα όπως έμαθα αργότερα, το ένα τρίτο των ασθενών με SAH πεθαίνουν αμέσως ή λίγο μετά. Για αυτούς που επιζούν, απαιτείται επείγουσα θεραπεία για σφράγισμα του ανευρύσματος, καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για δεύτερη, θανατηφόρα αιμορραγία. Η μητέρα μου κοιμόταν στο νοσοκομείο, σε μια καρέκλα, καθώς εγώ κοιμόμουν και ξυπνούσα, σε μια κατάσταση ζάλης από τα φάρμακα, πόνου και εφιαλτών».

Την πρώτη αυτή συνειδητοποίηση ακολούθησε μια μεγάλη μάχη με τα ανευρίσματα, η οποία την οδήγησε τελικά στο χειρουργείο. Η ανάρρωση, όπως γράφει, ήταν ακόμα χειρότερη. «Βγήκα από την επέμβαση με έναν σωλήνα να βγαίνει από το κεφάλι μου. Τμήμα του κρανίου μου είχαν αντικατασταθεί από τιτάνιο. Σήμερα δεν φαίνεται η ουλή, αλλά δεν το ήξερα από την αρχή ότι δεν θα φαινόταν. Και πάνω από όλα ήταν η συνεχής ανησυχία για προβλήματα στις διανοητικές λειτουργίες ή στις αισθήσεις. Τώρα λέω ότι αυτό που έχασα ήταν το καλό γούστο στους άνδρες. Αλλά φυσικά τότε τίποτα δεν έμοιαζε αστείο. Πέρασα έναν μήνα στο νοσοκομείο ξανά. Θυμάμαι να πιστεύω πως δεν θα επιζούσα. Ήμουν σίγουρη ότι τα νέα θα κυκλοφορούσαν. Και κυκλοφόρησαν όντως για λίγο. Έξι εβδομάδες μετά την εγχείρηση, το National Enquirer δημοσίευσε μια σύντομη είδηση. Ένας δημοσιογράφος με ρώτησε και το αρνήθηκα».

Τώρα, όχι απλώς αποφάσισε να μιλήσει, αλλά να αποκαλύψει σε όλη του την έκταση το πρόβλημα, δίνοντας στη δημοσιότητα και τις φωτογραφίες, που απεικονίζουν όχι μια σταρ ή τη βασίλισσα των δράκων, αλλά ένα φοβισμένο, αδύναμο κορίτσι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ