ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

ΗΠΑ: 69 Αμερικανοί ράπερ έχουν δολοφονηθεί μέσα σε 30 χρόνια

ΗΠΑ: 69 Αμερικανοί ράπερ έχουν δολοφονηθεί μέσα σε 30 χρόνια
AP Photo/Todd Plitt

«Σε κάποιες περιπτώσεις η ραπ και η βία φαίνεται να συμβαδίζουν. Αλλά δεν είναι η ίδια η μουσική, είναι το περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Η βία ήταν εδώ πολύ πριν από το χιπ χοπ» δήλωσε ο Scotty Morris στους The New York Times το 1987.

Ο Morris ήταν μάνατζερ του Scott La Rock, ο οποίος σκοτώθηκε από πυροβολισμούς στο λαιμό τον Αύγουστο του ίδιου έτους στο Bronx. Ο Scott La Rock ήταν μόλις 25 χρόνων και ο θάνατός του, σύμφωνα με το περιοδικό «XXL», σήμαινε την απώλεια της αθωότητας ενός μουσικού στυλ που γεννήθηκε στην ίδια γειτονιά της Νέας Υόρκης την προηγούμενη δεκαετία, όταν ο DJ Kool Herc την έβαλε στον μουσικό χάρτη με το breakbeat το 1973.

Αυτή ήταν και η πρώτη δολοφονία που σχετίζεται με τον κόσμο της χιπ χοπ, μία εκ των πολλών που δεν έχουν εξιχνιαστεί από την αστυνομία. Μεταξύ του 1987 και του 2018, το «XXL» κατέγραψε 68 ράπερ που δολοφονήθηκαν στις ΗΠΑ. Δύο ετησίως, και θα πρέπει να προστεθεί ένα ακόμα θύμα, ο Nipsey Hussle, ο οποίος έπεσε νεκρός στις 31 Μαρτίου του 2019, σε κατάστημα ειδών ένδυσης στο Νότιο Λος Άντζελες.

Δύο μέρες αργότερα, συνέλαβαν έναν ύποπτο, τον Eric Holder, με τον οποίο είχε μία διένεξη λίγες ώρες νωρίτερα. Και παρόλο που στην αρχή η δολοφονία φαίνεται να σχετίζεται με τη βία των συμμοριών, η αστυνομία εξακολουθεί να μην έχει αποσαφηνίσει το κίνητρο.

Ανάμεσα στους πιο διάσημους ράπερ που δολοφονήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι: Tupac, The Notorious BIG, Big L, και Lee.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ