Δεν θα αποτελέσει έκπληξη, σε λίγες ώρες που θα ανακοινωθουν τελικά τα νουμερα τηλεθέασης του πρώτου επεισοδίου του τελευταίου κύκλου του Game of Thrones, αν έχουμε ένα νέο ρεκόρ τηλεθέασης όλων των εποχών... Ο υπολογισμός πάντως, μιλάει για 12-13 εκατομμύρια ανθρώπους που κάθισαν να το δουν σε πρώτη μετάδοση.   

Η προτελευταία σεζόν του τηλεοπτικού «Game of Thrones» έφερε μαζί τους βασικούς χαρακτήρες της πλοκής: Άλλοι συναντήθηκαν για πρώτη φορά, άλλοι ενώθηκαν ξανά μετά από πολλές περιπέτειες. Η τελευταία σεζόν το πάει ακόμα πιο πέρα, προετοιμάζοντας τους πάντες για τη μεγάλη μάχη του Καλού ενάντια στο ΚακόΦυσικά αυτές οι συμμαχίες δεν θα αποδειχθούν εύκολες. Όλοι όμως ξέρουν ότι πρέπει να κάνουν υποχωρήσεις εάν θέλουν να επιβιώσουν.

Το καινούργιο που μάθαμε είναι ότι ο Τζον Σνόου επιτέλους κατάλαβε ότι έχει νόμιμο δικαίωμα να διεκδικεί την ηγεσία του Γουέστερος, μια αποκάλυψη που ίσως τον φέρει τελικά αντιμέτωπο με τη ΝταενέριςΠολύ προβλέψιμο ήταν το γεγονός ότι η Σέρσεΐ είναι ο μόνος χαρακτήρας που δεν νοιάζεται ιδιαίτερα αν θα καεί το σύμπαν, αρκεί να επιβιώσει η ίδια.   

Ο ρυθμός στο πρώτο επεισόδιο του τελευταίου κύκλου δείχνει να γίνεται όλο και πιο γρήγορος, σαν όλοι να βιάζονται να βρεθούν στο τελευταίο επεισόδιο, στην τελική μάχη. Οι σεναριογράφοι της σειράς, που προχώρησαν το λογοτεχνικό δημιούργημα του Ρ.Ρ. Μάρτιν σε μια εντελώς δική τους κατεύθυνση, ήρθαν τελικά αντιμέτωποι με μια νομοτέλεια: Αντίθετα με τα βιβλία, στον κόσμο της τηλεόρασης οι ηθοποιοί μεγαλώνουν, ενίοτε θέλουν να μετακομίσουν σε άλλους ρόλους, ο ανταγωνισμός καραδοκεί, τα μπάτζετ πιέζουν και τέλος πάντων, τα πράγματα πρέπει να τελειώσουν κάποτε.

Το πρώτο επεισόδιο του τελευταίου κύκλου, πάντως, είδαν πάνω από δέκα εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον πλανήτη, ενώ τα ακριβή νούμερα αναμένεται να ανακοινωθούν σε λίγες ώρες.  

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!