ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο σύζυγος της Σάλμα Χάγιεκ δίνει 100 εκατομμύρια για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων

Ο σύζυγος της Σάλμα Χάγιεκ δίνει 100 εκατομμύρια για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων
Vianney Le Caer/Invision/AP)

Ο Γάλλος εκατομμυριούχος Φρανσουά Ανρί Πινό, σύζυγος της Μεξικανής ηθοποιού Σάλμα Χάγιεκ, δεσμεύθηκε ότι θα δώσει 100 εκατομμυρια ευρώ από την προσωπική του περιουσία για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων, που καταστράφηκε από τις φλόγες. Ο Πινό ανταποκρίθηκε στην έκκληση του Μακρόν προς τους Γάλλους να προσφέρουν ότι μπορεί ο καθένας...

Ο Γάλλος επιχειρηματίας έκανε την ανακοίνωση μόλις λίγες ώρες μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε μέρος του Ναού χτες. Ο Πινό, που παντρεύτηκε την Χάγιεκ το 2009, είναι Πρόεδρος της εταιρείας Kering, στην οποία ανήκουν φίρμες όπως η Gucci και ο Yves Saint Laurent. Η ανακοίνωση ήρθε ως ανταπόκριση στη συναισθηματικά φορτισμένη έκκληση του Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος μίλησε έξω από την εκκλησία και ζήτησε από τους Γάλλους να συγκεντρώσουν χρήματα για την ανοικοδόμηση του γοτθικού αριστουργήματος και μνημείου της παγκόσμιας κληρονομιάς. “Το χειρότερο αποφεύχθηκε”, είπε ο Μακρόν, καθώς οι δύο πύργοι και η πρόσοψη του Ναού σώθηκαν, αλλά συμπλήρωσε ότι “οι επόμενες ώρες θα είναι πολύ δύσκολες”.

Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής του Παρισιού, Ζαν Κλοντ Γκαλέ, είπε ότι το βασικό κτίσμα της Νοτρ Νταμ έχει σωθεί, όπως και οι δύο πύργοι.

Τη Δευτέρα, το Βατικανό εξέφρασε τη λύπη του για το συμβάν και ανακοίνωσε ότι είναι “δίπλα στους Γάλλους Καθολικούς και τους κατοίκους του Παρισιού”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ