Δεν είναι κάτι καθημερινό για μια Ελληνίδα τραγουδίστρια να της απευθυνθεί προσωπικά και μάλιστα με ολόκληρο βίντεο στο youtube ο μυθικός μπασίστας και τραγουδιστής των Pink Floyd, Ρότζερ Γουότερς. Την τιμή είχε η Κατερίνα Ντούσκα, καθώς ο μουσικός της ζητάει -όπως και από όλους τους καλλιτέχνες- να μην πάει στη Eurovision του Τελ Αβίβ

O Ρότζερ Γουότερς, ιδρυτικό μέλος των Pink Floyd και ένας από τους γνωστότερους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο διεθνές κίνημα BDS, το παγκόσμιο κίνημα για καμπάνιες μποϊκοτάζ, απόσυρσης επενδύσεων και κυρώσεων κατά του Ισραήλ, και στον αγώνα των Παλαιστινίων για Ανθρώπινα Δικαιώματα, σε μήνυμά του μέσω βίντεο καλεί την Κατερίνα Ντούσκα να αποσυρθεί από την διοργάνωση της Eurovision 2019 η οποία είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στο Τελ Αβίβ (14-18 Μαΐου 2019).

Ο Γουότερς τον περασμένο Μάρτιο είχε απευθυνθεί στους 42 φιναλίστ της Eurovision 2019 καλώντας τους  να είναι «ο ένας ή η μία» (are you the ONE?) που θα αποσυρθεί από τον διαγωνισμό. Σήμερα, σε αφιερωμένο βίντεο στην Κατερίνα Ντούσκα τής λέει: «Κατερίνα, να πας εκεί στο Ισραήλ θα ήταν ένα μεγάλο λάθος νομίζω. Είσαι εσύ η μία;»

Μάλιστα, ο Γουότερς ξεκινά μιλώντας στην ελληνική γλώσσα:

 

Σύμφωνα με τον καλλιτέχνη και όλους όσοι στηρίζουν το συγκεκριμένο κίνημα, το Ισραήλ χρησιμοποιεί τον διαγωνισμό της Eurovision ως μέρος της επίσημης στρατηγικής του να παρουσιάσει «το καλό πρόσωπό του» και να αποσπάσει την προσοχή από τα συνεχιζόμενα εγκλήματα πολέμου κατά των Παλαιστινίων. Οι Παλαιστίνιοι έχουν απευθύνει έκκληση προς τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης (EBU), τα συμμετέχοντα κράτη, τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες και το ευρύτερο κοινό να μποϊκοτάρουν τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2019.

Μαζί με τον Γουότερς, το BDS Greece καλεί την εκπρόσωπο της Ελλάδας στον διαγωνισμό να κάνει το βήμα και να αρνηθεί να συμμετάσχει στον διαγωνισμό στο Τελ Αβίβ. «Αντ’ αυτού, την καλούμε να ερμηνεύσει το τραγούδι της Better Love στην συναυλία που διοργανώνεται την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 στο Gagarin205 με τίτλο «Φέτος δεν πάμε Eurovision – στηρίζουμε ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ» με συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών και συγκροτημάτων», λέει χαρακτηριστικά το κίνημα.

 

Διαβάστε επίσης