ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κάννες 2019: Ο Έλληνας που διεκδικεί Χρυσό Φοίνικα

Κάννες 2019: Ο Έλληνας που διεκδικεί Χρυσό Φοίνικα

Μετά την επιτυχημένη πορεία της ταινίας του «Η σιγή των ψαριών όταν πεθαίνουν» που συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ του Λοκάρνο και του Σάντανς, ο Βασίλης Κεκάτος φτάνει στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ των Καννών και διεκδικεί το Χρυσό Φοίνικα καλύτερης μικρού μήκους ταινίας, με τη νέα ταινία του «Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό κι εμάς».

Η υπόθεσή της ταινίας αφορά δύο άγνωστους νεαρούς άντρες οι οποίοι συναντιούνται αργά τη νύχτα σε ένα ξεχασμένο βενζινάδικο της παλιάς Εθνικής Οδού. Ο ένας έχει σταματήσει για να βάλει βενζίνη στην μηχανή του. Ο άλλος έχει ξεμείνει εκεί. Για να γυρίσει στην Αθήνα του λείπουν 22.50 ευρώ. Όσο ακριβώς κοστίζει η απόσταση που τους χωρίζει από τον ουρανό.

kekatos tainia

O Βασίλης Κεκάτος με τη «Σιγή των ψαριών όταν πεθαίνουν» βραβεύτηκε διπλά στο Φεστιβάλ της Δράμας (καλύτερη ταινία νοτιοανατολικής Ευρώπης, ειδικό βραβείο επιτροπής) και στις Νύχτες Πρεμιέρας (ανδρικής ερμηνείας για τον Ανδρέα Κωνσταντίνου β' καλύτερη ταινία).

Το 72ο Φεστιβάλ Καννών θα πραγματοποιηθεί από τις 14 ως και τις 25 Μαΐου. Το διαγωνιστικό τμήμα των μικρού μήκους ταινιών, αποτελείται από 11 ταινίες (9 μυθοπλασίας, ένα ντοκιμαντέρ, μία κινουμένων σχεδίων) από την Αμερική, το Ισραήλ, την Σουηδία, την Φινλανδία, την Γαλλία, την Αλβανία και αλλού. Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής για τις μικρού μήκους ταινίες θα είναι η σκηνοθέτιδα Κλερ Ντενί. Ο αριθμός των καταθέσεων ξεπέρασε φέτος τις 4000 μικρού μήκους (συγκεκριμένα 4240).

κεκατος βασιλης5

Βασίλης Κεκάτος

Οι ταινίες που θα διαγωνιστούν

- The Van (Erenik BEQIRI), Αλβανία, Γαλλία, 15’
- Anna (Dekel BERENSON), Ουκρανία, Ην. Βασίλειο, Ισραήλ, 15’
- The Jump (Vanessa DUMONT & Nicolas DAVENEL), Γαλλία, 12’
- The Distance between us and the Sky (Vasilis KEKATOS), Ελλάδα, Γαλλία, 9’
- All Inclusive (Teemu NIKKI), Φινλανδία, 15’
- Who Talks (Elin ÖVERGAARD), Σουηδία, 14’
- And then the Bear (Agnès PATRON), Γαλλία, 14’
- Butterflies (Yona ROZENKIER), Ισραήλ, 7’
- Monster God (Agustina SAN MARTÍN), Αργεντινή, 10’
- White Echo (Chloë SEVIGNY), ΗΠΑ, 15’
- The Nap (Federico Luis TACHELLA), Αργεντινή, 14’

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ