ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Βλαντιμίρ Φουρντίκ: Ο ηθοποιός πίσω από το Night King του Game of Thrones

Βλαντιμίρ Φουρντίκ: Ο ηθοποιός πίσω από το Night King του Game of Thrones
Instagram

Ενώ πολλοί χαρακτήρες του Game of Thrones σκοτώθηκαν στο προηγούμενο επεισόδιο και ο ίδιος ο Night King δεν πέρασε πολύ καλά στα χέρια της Άρια Σταρκ, ο ηθοποιός που υποδύεται τον αρχηγό των White Walkers είναι ολοζώντανος και επιτέλους βλέπουμε το πρόσωπό του.

Ο Night King, λοιπόν, η πιο σκοτεινή και μυστηριώδης φιγούρα της σειράς, παιζόταν από την έκτη σεζόν και μετά, από έναν 48χρονο στάντμαν και ηθοποιό, τον Βλαντιμίρ Φουρντίκ, ο οποίος πήρε τη σκυτάλη του ρόλου από τον Ρίτσαρντ Μπρέικ. Ο Σλοβάκος ηθοποιός μοιάζει στο χαρακτήρα που υποδύεται μόνο στα μπλε μάτια. Όλα τα άλλα στην εμφάνισή του είναι μακιγιάζ και προσθετικά.

https://www.instagram.com/p/BvevOm8gKgI

Ο ίδιος ποστάρει αρκετά συχνά φωτογραφίες δικές του και των συναδέλφων του από τη σειρά στο Instagram, αποκαλύπτοντας τον άνθρωπο πίσω από τη μάσκα. Επίσης, ανεβάζει φωτογραφίες από τα παρασκήνια και βίντεο από τη σειρά. Μάλιστα, πριν από λίγες εβδομάδες, ανέβασε μια φωτογραφία που δείχνει τη μεταμόρφωσή του σε Night King.

https://www.instagram.com/p/Bv14S22A0SU

Ο ηθοποιός έπαιζε στη σειρά και πριν πάρει το συγκεκριμένο ρόλο, κάνοντας έναν White Walker, ο οποίος σκοτώθηκε από τον Τζον Σνόου. ΟΙ παραγωγοί, τού ζήτησαν μετά να ενσαρκώσει τον απόλυτο κακό της σειράς και φυσικά δέχτηκε. «Δεν ρώτησα ποτέ γιατί με επέλεξαν», είπε ο ίδιος. «Ίσως τους άρεσε ο τρόπος που σκοτώθηκα στη σεζόν 5»… Ο ίδιος έχει και μια ερμηνεία για το χαρακτήρα που υποδύεται: «Δεν ήθελε ποτέ να είναι ο Night King», λέει. «Νομίζω ότι θέλει εκδίκηση. Όλοι σε αυτή τη σειρά έχουν δύο πλευρές, μια κακή και μια καλή. Ο Night King όμως έχει μόνο μια πλευρά: Την κακή», καταλήγει.

https://www.instagram.com/p/Bw4EwFNAxWl

Ο Φουρντίκ έχει πάρει μέρος επίσης στις ταινίες «Thor: The Dark World» και στο «Skyfall», ως στάντμαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ