ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι ταινίες της εβδομάδας 07/05 -13/05 (trailers)

Οι ταινίες της εβδομάδας 07/05 -13/05 (trailers)
Pixabay

Την ώρα που οι «Εκδικητές» συνεχίζουν να κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού, κάποιες νέες ταινίες βγαίνουν στις αίθουσες, καθώς αποχαιρετάμε σιγά σιγά τη χειμερινή σεζόν και οδεύουμε προς τα θερινά σινεμά που θα ξεκινήσουν σε λίγο τη λειτουργία τους. 

Ευφορία (Euforia), Βαλέρια Γκολίνο

O Ματέο είναι ένας νέος επιχειρηματίας, ευφυής, τολμηρός και δυναμικός. Ζει μια ζωή στα άκρα γεμάτη προκλήσεις. Ο αδελφός του, Ετόρε είναι καθηγητής σε σχολείο και ζει ακόμα στη μικρή επαρχιακή πόλη όπου οι δυο τους γεννήθηκαν. Είναι ένας άνδρας συνετός με μια ήσυχη ζωή σε μια ρουτίνα που τον βολεύει, ένας άνθρωπος που συνειδητά επιλέγει να ζει στη σκιά. Αυτοί οι δύο εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι θα έρθουν κοντά σε μια κρίσιμη στιγμή της ζωής τους και θα ανακαλύψουν μετά από χρόνια απουσίας ξανά ο ένας τον άλλον. Επίσημη συμμετοχή στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα του 71ου Φεστιβάλ Καννών.

Το Μυστήριο του Κύριου Πικ (Le Mystère Henri Pick), Ρεμί Μπεζανσόν

Σε μία περίεργη βιβλιοθήκη στην καρδιά της Βρετάνης, την «Βιβλιοθήκη των Απορριφθέντων Βιβλίων», μία νεαρή εκδότρια ανακαλύπτει ένα εκπληκτικό χειρόγραφο που αποφασίζει αμέσως να εκδώσει. Το μυθιστόρημα γίνεται μπεστ-σέλερ. Αλλά ο συγγραφέας του, ο Ανρί Πικ, ένας ιδιοκτήτης πιτσαρίας, που πέθανε πριν από δύο χρόνια, δεν θα μπορούσε να είχε γράψει τίποτε άλλο πέρα από τη λίστα με τα ψώνια, σύμφωνα με τη χήρα του. Ένας κριτικός λογοτεχνίας, πεπεισμένος ότι πρόκειται για απάτη, αποφασίζει να ερευνήσει την υπόθεση, με την απρόσμενη βοήθεια της κόρης του αινιγματικού Ανρί Πικ.

Μια Ιδιαίτερη Οικογένεια (A Sort of Family), Ντιέγκο Λέρμαν

Η Μαλένα, μία επιτυχημένη γιατρός, δέχεται ένα τηλεφώνημα που θα της αλλάξει τη ζωή: το μωρό που έχει κανονίσει να υιοθετήσει πρόκειται να γεννηθεί. Όταν, όμως, το μωρό γεννιέται και εκείνη πηγαίνει να το πάρει από την παρένθετη μητέρα, η Μαλένα βρίσκεται προ μιας πολύ δυσάρεστης έκπληξης: οι βιολογικοί γονείς του μωρού την εκβιάζουν, ζητώντας περισσότερα χρήματα από όσα έχουν συμφωνηθεί. O νόμος μοιάζει να είναι με το μέρος τους, ωστόσο η Μαλένα θα ξεκινήσει έναν αβέβαιο αγώνα γεμάτο ηθικά και νομικά διλήμματα. Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει για να πάρει αυτό που θέλει; Η ταινία κέρδισε το βραβείο σεναρίου στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν. Με την Μπάρμπαρα Λένι, πρωταγωνίστρια του «Magical Girl».

Η Πιο Μεγάλη Απάτη (JT Leroy), Τζάστιν Κέλι

Η Λόρα Άλμπερτ γράφει υποδυόμενη το avatar της, έναν νεαρό ομοφυλόφιλο άντρα που ζει στο περιθώριο με το όνομα JT LeRoy. Όταν το λογοτεχνικό της ντεμπούτο γίνει μπεστ σέλερ και ο JT LeRoy καταλήξει ο αγαπημένος του λογοτεχνικού κόσμου, σκέφτεται μία αλλόκοτη λύση για να διατηρήσει την ανωνυμία της, δίνοντας ζωή στο ψευδώνυμο της. Πρόκειται για την ανδρόγυνη αδελφή του φίλου της, τη Σαβάνα Κνουπ, που συνδέεται με τη φεμινιστική και περιθωριακή πλευρά της Λόρα. Η ιστορία πίσω από την απάτη με το όνομα «JT Leroy» με τους Λόρα Ντερν και Κρίστεν Στιούαρτ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Άκρα, Δήμητρα Μπαμπαδήμα

Τον Οκτώβριο του 2018, o υπεραθλητής Σπύρος Χρυσικόπουλος πέφτει στην θάλασσα για να διανύσει μια απόσταση που για τον κοινό νου φαντάζει ακατόρθωτη. Μια απόσταση 140 συνεχόμενων χιλιομέτρων κολύμβησης στο ανοιχτό Αιγαίο πέλαγος. Το ταξίδι του από τη Ρόδο στην Ακριτική Μεγίστη (Καστελλόριζο) κολυμπώντας, δεν αποτελεί μόνο μια εσωτερική και υπαρξιακή αναζήτηση του ίδιου, αλλά πρόκληση για κάθε άνθρωπο να ανακαλύψει τις μεγαλύτερες επιθυμίες μέσα από τους φόβους του και να «κολυμπήσει» μακριά από την ασφάλεια που πιστεύει ότι του δίνει η «στεριά» που πατάει. H αληθινή ιστορία του ανθρώπου που κολύμπησε 140 χιλιόμετρα στο Αιγαίο Πέλαγος, στο ντοκιμαντέρ της Δήμητρας Μπαμπαδήμα που έκανε την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Από 11 Μαΐου στον κινηματογράφο Δαναό.

Όλο Γελούσε, Θόδωρος Μαραγκός

Η ζωή και το έργο του Κώστα Τσάκωνα μέσα από τις δύσκολες συνθήκες της ζωής του κι από όλες τις κωμικοτραγικές καταστάσεις της εποχής του. Έξι χρόνια στα συσσίτια, 6 χρόνια στη βιοπάλη, 6 χρόνια στις βαριές δουλειές, 6 χρόνια στις πιο βαριές δουλειές και τα υπόλοιπα 50 χρόνια έκανε τον κόσμο και να γελάει, αλλά και να αισθάνεται περήφανος γι’ αυτόν, γιατί ποτέ δεν μάσησε τα λόγια του.

image

UglyDolls: Τα Ασχημογλυκούλια (UglyDolls), Κέλι Άσμπουρι

Πολύ καιρό πριν, οι κούκλες δημιουργήθηκαν για να προσφέρουν ζεστασιά και αγάπη στα παιδιά. Από πού όμως προέρχονται οι κούκλες; Κάπου ανάμεσα στο τέλος της γραμμής συναρμολόγησης και το ράφι των παιχνιδιών στα καταστήματα υπάρχει μια μαγευτική γη όπου ζουν όλες οι κούκλες. Όμως, μέχρι σήμερα καμία από όσες φτάνουν στα παιδιά δεν προέρχεται από την Ασχημούπολη, το μέρος όπου ζουν όλες οι αταίριαστες, παρατημένες και ατελείς κούκλες. Ανάμεσα τους οι: Οξ, Μόξι, Γουέιτζ, Μπάμπο, Παγερίδας και Τυχερίδας. Όλες τους είναι ευχάριστα αδαείς για τις ιδιαιτερότητές τους και έχουν μια ευτυχή άγνοια για κάθε ζωή έξω από την πόλη τους, που είναι γεμάτη κέφι, τεράστιες γιορτές και ακόμα μεγαλύτερα πάρτι. Σε έναν κόσμο όπου επικρατεί η ατέλεια, κανείς δεν κρίνει κανέναν. Ταινία κινουμένων σχεδίων βασισμένη στα διάσημα λούτρινα με το άσχημο όνομα και την όμορφη διάθεση. Μεταγλωττισμένο στα ελληνικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ