Το αστρονομικό ποσό των 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων εκτιμάται ότι κέρδισε η Starbucks από τη δωρεάν διαφήμιση που της πρόσφερε απλόχερα το Game of Thrones λόγω του ξεχασμένου ποτηριού καφέ που εμφανίστηκε σε μια σκηνή. Η αποκάλυψη ωστόσο που έχει προκαλέσει ακόμα περισσότερο σάλο είναι όμως ότι το αφέψημα της Ντενέρις δεν ήταν καν από τα Starbucks!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, όλος ο πανικός προκλήθηκε καθώς πολλοί υποστήριξαν πως το σήμα πάνω στο κυπελλάκι ήταν της δημοφιλούς αλυσίδας καφέ.

Όπως αναφέρει ωστόσο η Metro, τελικά ήταν ενός άλλου καταστήματος, όχι και τόσο γνωστού που ονομάζεται Paper Cup.

Το αποτέλεσμα αυτής της γκάφας του HBO ήταν ένας «χείμαρρος» από memes, κοροϊδευτικά σχόλια και θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με το περίφημο ποτήρι. Πώς είναι δυνατόν σε μια σειρά, όπου ο Μπραν δεν κουνιέται ούτε καν στα διαλείμματα των γυρισμάτων για να μην αλλάξουν θέση οι γούνες του στο αναπηρικό καροτσάκι, να συμβεί ένα τέτοιο λάθος;

21273772 473066236394197 6311525857621574763 o adf1

«Ίσως υπολόγιζαν ότι ο φωτισμός θα ήταν το ίδιο κακός με το τελευταίο επεισόδιο και κανείς δεν θα το έπαιρνε είδηση», έγραψε ένας χρήστης στο Twitter, αναφερόμενος στη μαυρίλα της Μάχης του Γουίντερφελ που δυσαρέστησε πολλούς τηλεθεατές.

Το ΗΒΟ αναγκάστηκε τελικά να εκδώσει μια επίσημη δήλωση, αναγνωρίζοντας το λάθος του με έναν τρόπο που δείχνει αν μη τι άλλο ότι οι υπεύθυνοι έχουν χιούμορ: «Ο λάτε που εμφανίστηκε στο τελευταίο επεισόδιο ήταν λάθος. Η Ντενέρις είχε παραγγείλει τσάι βοτάνων», έγραψε το HBO στην επική του απάντηση.

Την ίδια χιουμοριστική διάθεση είχε και η Μπερναντέτ Κόλφιλντ, executive producer της σειράς, σε μια συνέντευξή της μετά την προβολή του επεισοδίου, κατά την οποία ζήτησε συγγνώμη από τους τηλεθεατές: «Το Γουέστερος είναι το πρώτο μέρος που απέκτησε Starbucks δεν το ξέρουν πολλοί αυτό», είπε γελώντας και συμπλήρωσε: «Αν αυτό είναι το χειρότερο πρόβλημα που μπορεί να βρει κανείς στο επεισόδιο, τα πάμε πολύ καλά».

Πάντως σίγουρα ο μεγαλύτερος κερδισμένος από αυτήν την «γκάφα» δεν είναι άλλος από την ίδια τη Starbucks, η οποία εξασφάλισε, χωρίς να δώσει δεκάρα, την καλύτερη διαφήμιση σε εκατομμύρια πιστούς ακολούθους της σειράς ανά τον κόσμο.

 

 

 

Διαβάστε επίσης