Συμβολικά ονόματα έδωσαν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ στο πρώτο τους μωρό, το οποίο θα ακούει στο Άρτσι Χάρισον Μαουντμπάτεν-Ουίνδσορ.

Το Άρτσι έχει αγγλικές και σκωτσέζικες ρίζες, ενώ είναι η κομμένη εκδοχή του Άρτσιμπαλντ που σημαίνει, αυθεντικός και γενναίος.

Το δεύτερο όνομα που δόθηκε στο μωρό, το Χάρισον, είναι ένα όνομα που γίνεται όλο και πιο δημοφιλές τα τελευταία χρόνια. Έχει αγγλικές ρίζες και σημαίνει «ο γιος του Χάρι». Φαίνεται πως είναι μια κίνηση που έκανε η Μέγκαν Μαρκλ για να τιμήσει το σύζυγό της. 

Τα επίθετα Μαουντμπάτεν-Ουίνδσορ είναι τα επίθετα που παίρνουν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας τα οποία δεν φέρουν τίτλους ευγενείας.

Πριν από το 1917, η βασιλική οικογένεια δεν είχε επίθετο και τα μέλη της χρησιμοποιούσαν το όνομα του Οίκου στον οποίο ανήκαν. Όμως, ο Γεώργιος ο 5ος, ο παππούς της βασίλισσας, υιοθέτησε το επίθετο Ουίνδσορ. Το Μαουντμπάτεν προστέθηκε γιατί ήταν το επίθετο της οικογένειας του Πρίγκιπα Φιλίππου.

Το υγιέστατο αγοράκι ήρθε στον κόσμο τη Δευτέρα, ενώ το όνομά του αναμενόταν με μεγάλη αγωνία στη Βρετανία. Τελικά το απόγευμα της Τετάρτης το πριγκιπικό ζεύγος έβαλε τέλος σε αυτήν, ανακοινώνοντάς το, μέσω Instagram, όπως άλλωστε και τα γεννητούρια!

«Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνουν ότι ονόμασαν τον γιό τους 'Αρτσι Χάρισον», ανακοίνωσαν λίγο αργότερα τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

«Σήμερα το απόγευμα, ο πρίγκιπας Χάρι παρουσίασε στη βασίλισσα το όγδοο δισέγγονό της στον Πύργο του Ουίνδσορ», έγραψε το ζευγάρι, προσθέτοντας: «Ο δούκας του Εδιμβούργου και η μητέρα της δούκισσας ήταν επίσης παρόντες σε αυτή την ξεχωριστή στιγμή».

Ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του εμφανίστηκαν νωρίτερα μπροστά στις κάμερες στο Κάστρο του Ουίνδσορ για να συστήσουν στον κόσμο το πρώτο τους παιδί που είναι έβδομο στη σειρά διαδοχής του θρόνου του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Είναι πολύ ήρεμος. Είναι ένα όνειρο», είπε πανευτυχής η Μέγκαν, χαϊδεύοντας στοργικά το κεφάλι του μωρού της.

«Δεν ξέρω από ποιον το πήρε (σ.σ. την ηρεμία)», απάντησε ο Χάρι, χαμογελώντας.

«Είναι μαγικές», χαρακτήρισε η Μαρκλ στη συνέχεια τις πρώτες μέρες μετά την έλευση του μωρού και συνέχισε: «Είναι υπέροχα. Έχω τους καλύτερους άντρες στον κόσμο, είμαι πολύ χαρούμενη».

«Έχουν περάσει μόλις δυόμισι, τρεις ημέρες, αλλά είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε τη δική μας πηγή χαράς», ανέφερε από την πλευρά του ο Χάρι.

Ερωτηθέντες τέλος από τους δημοσιογράφους σε ποιον μοιάζει, ο Χάρι απέφυγε να απαντήσει, αναφέροντας διπλωματικά πως τα χαρακτηριστικά του αλλάζουν κάθε μέρα.

Διαβάστε επίσης