ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς αποκαλύπτουν το μυστικό του γάμου τους: Πλένουν μαζί τα πιάτα

Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς αποκαλύπτουν το μυστικό του γάμου τους: Πλένουν μαζί τα πιάτα
AP Photo/Elaine Thompson

Γνωρίστηκαν στη δουλειά και ήρθαν πιο κοντά κατά τη διάρκεια ενός εταιρικού δείπνου. Σήμερα μπορούν να πουν με περηφάνεια ότι είναι μαζί μία ολόκληρη ζωή, αφού μετρούν 25 χρόνια γάμου και 32 χρόνια σχέσης), ενώ έχουν αποκτήσει και τρία παιδιά. Και κάπου εδώ μπαίνει το ερώτημα: πώς τα καταφέρνουν; Η απάντηση που δίνουν οι ίδιοι, είναι απλή: δεν είναι καθόλου εύκολο, αλλά δεν είναι και ακατόρθωτο.

Ο συνιδρυτής και πρώην διευθύνων σύμβουλος της Microsoft και η σύζυγός του, Μελίντα, συνιδρύτρια του ιδρύματος Bill & Melinda Gates Foundation, μπορεί να έχουν μια πιεστική καθημερινότητα, αλλά έχουν βρει το μυστικό της ισορροπίας.

Η Μελίντα Γκέιτς, σε πρόσφατη συνέντευξη της στο Business Insider, για την προώθηση του νέου της βιβλίου «Τhe Moment of Lift: Ηow Empowering Women Changes the World», μίλησε και για τα μυστικά του γάμου τους. Κι αν θέλετε όλο αυτό να ειπωθεί σε μία λέξη, τότε είναι αυτή: μοίρασμα.

Όπως είπε η Μελίντα, όταν τελειώνει η μέρα τους στο τέλος της ημέρας μοιράζονται τις δουλειές του σπιτιού, ενώ προσέθεσε ότι η αγαπημένη καθημερινή συνήθεια τους είναι το πλύσιμο των πιάτων. Αυτό που εννοεί βέβεια είναι ότι το μοιράζονται τις ευθύνες του σπιτιού έχει κάνει πιο ισχυρή τη σχέση τους και έχουν αναλάβει από κοινού τη φροντίδα του σπιτιού.

Στο βιβλίο της σημειώνει πως όταν ήταν έγκυος στο πρώτο τους παιδί ένιωθε απίστευτα μόνη στο γάμο της με το Μπιλ Γκέιτς, αφού εκείνος δούλευε συνέχεια και ταξίδευε ατελείωτα ως CEO της Μicrosoft. Αυτό της είχε δημιουργήσει ένα τεράστιο συναισθηματικό κενό, που κατάφερε να το καλύψει συζητώντας τις ελλείψεις στη σχέση τους και επικοινωνώντας ουσιαστικά μαζί του.

Το ζευγάρι, πάντως, φαίνεται πολύ αγαπημένο, ιδιαίτερα όταν παίζει το παιχνίδι «πόσο καλά ξέρεις τον άλλον», προκαλώντας αρκετό γέλιο:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ