ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Σάλος στη Βρετανία: Πόσο κόστισε η εγκυμοσύνη της Μέγκαν Μαρκλ

Σάλος στη Βρετανία: Πόσο κόστισε η εγκυμοσύνη της Μέγκαν Μαρκλ
AP Photo/Frank Augstein

Πολυδάπανη ήταν για τους Βρετανούς η εγκυμοσύνη της Μέγκαν Μαρκλ και αφού γεννήθηκε ο 7ος διάδοχος του θρόνου Άρτσι Χάρισον Μαουντμπάτεν-Ουίνδσορ, τα βρετανικά ΜΜΕ, βγάζουν «μπλοκάκι» και μετρούν όλα τα χρήματα που ξοδεύτηκαν τους τελευταίους 9 μήνες.

Το κόστος ξεπερνά το… 1 εκατομμύριο λίρες και σε αυτά τα χρήματα υπολογίζονται τα ιατρικά έξοδα, η γκαρνταρόμπα της, τα ταξίδια, το baby shower στη Νέα Υόρκη και ο τοκετός, σύμφωνα με την Daily Mail.

Αρχικά, η εμφάνιση της Μέγκαν στην πρώτη παρουσίαση του μωρού στα ΜΜΕ κόστισε συνολικά 2.041 λίρες ή 2.359 ευρώ.

Η Δούκισσα επέλεξε να φορέσει το λευκό φόρεμα από τη Βρετανίδα Γκρέις Γουάλας Μπόνερ που το φθηνότερο κομμάτι κοστίζει 800 λίρες. Φόρεσε ένα μενταγιόν της Τζένιφερ Μέγιερ αξίας 576 λιρών, παπούτσια του Manolo Blanik αξίας 495 λιρών. Η κουβέρτα στην οποία είχαν τυλίξει τον γιο τους κόστιζε το λιγότερο 105 λίρες και το σκουφάκι του 65.

Το baby shower στη Νέα Υόρκη: Περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ!

Μια άκρως δαπανηρή απόδραση της Μέγκαν Μαρκλ, της συζύγου του πρίγκιπα Χάρι, στη Νέα Υόρκη, σόκαρε τη Βρετανία, όπου η βασιλική οικογένεια αποφεύγει προσεκτικά κάθε εκτροπή που θα προκαλούσε το κοινό αίσθημα.

Τα έξοδα, ωστόσο, για το "baby shower", τη γιορτή που οργανώνεται για μια μέλλουσα μανούλα και τις φίλες της, άφησε τους Βρετανούς άφωνους, ακόμα κι αν δεν πλήρωσαν εκείνοι τον λογαριασμό.

Ανακαίνιση παιδικού δωματίου: 50.000 λίρες ή 57.800 ευρώ

Το βασιλικό ζεύγος ήθελε να αλλάξει το σπίτι του Φρόγκμορ Κότατζ και να το κάνει όσο πιο φιλικό γίνεται για το νέο μέλος της οικογένειας.

Έγινε ολική ανακαίνιση και το σπίτι βάφθηκε με οικολογική βαφή.

Θεραπείες: 8.700 λίρες ή 10.057 δολάρια

Έχοντας στο πλάι της τον πρίγκιπα Χάρι, η Μέγκαν Μαρκλ πέρασε 2,5 ώρες σε σπα στο Κένσιγκτον όπου δέχθηκε σειρά ομοιοπαθητικών θεραπειών για νέες μητέρες έναν μήνα πριν από τον τοκετό.

Οι θεραπείες κοστίζουν 6.200 λίρες για 45 λεπτά.

Απόδραση πριν από τον τοκετό: 33.000 λίρες ή 38.148 ευρώ

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ λίγες εβδομάδες πριν από τον ερχομό του γιου τους πήγαν για τρεις ημέρες στο Χέκφιλντ Πλέις, στο Χουκ του Χαμπσάιρ.

Η διαμονή τους κόστισε 33.000 λίρες. Πρόκειται για μία έπαυλη της γεωργιανής περιόδου και είναι δημοφιλής επιλογή των διασήμων. Το ζευγάρι διέμεινε στην πιο ακριβή σουίτα.

Ιδιωτικό μαιευτήριο: 15.000 λίρες – 17.340 ευρώ

Παρ’ ότι ήθελε να γεννήσει στην οικία της, η Μέγκαν τελικά έφερε στον κόσμο το μωρό της σε ιδιωτικό μαιευτήριο στο Πόρτλαντ, όπου είχαν γεννηθεί οι πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία.

Η γκαρνταρόμπα εγκυμοσύνης της Μέγκαν: 514.000 λίρες ή 625.406 ευρώ

Το γούστο της Μέγκαν Μαρκλ είναι γνωστό πως είναι ακριβό. Τα ρούχα της μάλιστα κόστισαν επτά φορές περισσότερο από ότι της Κέιτ Μίντλεντον.

Γιατί αγγίζει το μισό εκατομμύριο; Σύμφωνα με την Mirror, η δούκισσα του Σάσεξ έκανε δεκάδες εμφανίσεις…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ