ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Γιατί ο Ρότζερ Ντάλτρεϊ των «The Who» έβρισε το κοινό στη συναυλία του;

Γιατί ο Ρότζερ Ντάλτρεϊ των «The Who» έβρισε το κοινό στη συναυλία του;
Amy Harris/Invision/AP

Η βασική είδηση είναι ότι οι The Who υπάρχουν ακόμα και όχι μόνο υπάρχουν, αλλά τραγουδάνε κιόλας. Πέρα απ' αυτό, στα 75 του πλέον, ο frontman του θρυλικού συγκροτήματος, Ρότζερ Ντάλτρεϊ, έχει αποφασίσει να γίνει σταυροφόρος κατά της μαριχουάνας, γι αυτό και διέκοψε συναυλία του για να «τα χώσει» σε θεατές οι οποίοι κάπνιζαν τζόιντς στις μπροστινές σειρές. 

Για την ακρίβεια δεν τους τα χωσε απλώς, αλλά τους έστειλε να «πάνε να γαμηθούν».

Η αλήθεια είναι ότι είναι κάπως παράδοξο να ζητάς από θεατές μιας ροκ συναυλίας να μην καπνίζουν τζόιντς κατά τη διάρκειά της. Φαίνεται, όμως, ότι ειδικά στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι κάπως δικαιολογημένο. Ο Ρότζερ Ντάλτριεϊ έχει αλλεργία στην κάνναβη, και ο καπνός της συγκεκριμένης ουσίας στον περιβάλλοντα χώρο επηρεάζει τη φωνή του. Γι' αυτό και στο ξεκίνημα κάθε συναυλίας, η μπάντα προειδοποιεί τους θεατές να συγκρατηθούν και να μην καπνίσουν κάνναβη κατά τη διάρκειά της.

Την περασμένη Δευτέρα, και ενώ οι The Who βρίσκονταν στην σκηνή του Madison Square Garden στη Νέα Υόρκη, ο Ρότζερ Ντάλτρεϊ σταμάτησε να τραγουδάει για να τα ψάλλει στους θεατές που αγνόησαν την παράκλησή του.



«Όλοι εσείς που καπνίζετε χόρτο στην μπροστινή σειρά, να ξέρετε ότι είμαι σοβαρά αλλεργικός. Δεν κάνω πλάκα. Όποιοι είστε εκεί κάτω, μου γαμήσατε τη βραδιά. Είμαι αλλεργικός σε αυτή τη μαλακία που σβήνει τελείως τη φωνή μου», είπε ο 75χρονος μουσικός, εμφανώς εκνευρισμένος. «Άντε γαμηθείτε λοιπόν», συμπλήρωσε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται ένα τέτοιο περιστατικό σε συναυλία των The Who. Πριν από τέσσερα χρόνια, στην περιοδεία για τα 50 χρόνια της μπάντας, ο Ντάλτρεϊ είχε απειλήσει να φύγει από τη σκηνή του Nassau Colliseum στο Λονγκ Άιλαντ, όταν φαν άρχισαν να καπνίζουν μαριχουάνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ