ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μια κινηματογραφίστρια αποκαλύπτει: Τα σκουπίδια «καταπίνουν» τους τροπικούς παραδείσους

Μια κινηματογραφίστρια αποκαλύπτει: Τα σκουπίδια «καταπίνουν» τους τροπικούς παραδείσους
Instagram/Alison Teal

Η Άλισον Τιλ, ταξιδεύει, εξερευνά και κάνει σερφ. Το περιοδικό ΤΙΜΕ την έχει δώσει το όνομα «θηλυκός Ιντιάνα Τζόοουνς». Μονο που πλέον τα ταξίδια της δεν έχουν σκοπό τη διασκέδαση, αλλά να σώσουν τον πλανήτη. Από τα σκουπίδια...

Μαλδίβες, Μπαλί, Μεξικό… Μερικοί από τους πιο περιώνυμους εξωτικούς παραδείσους της γης. Κι όμως, πίσω από τις υπέροχες εικόνες με τα πράσινα νερά και τις αμμώδεις παρθένες παραλίες, κρύβεται ένας αδιανόητος εφιάλτης.

Η Άλισσον Τιλ καταγράφει στα ταξίδια της το πρόβλημα, απαθανατίζοντας εικόνες που θα έλεγε κανείς ότι είναι προϊόν επιστημονικής φαντασίας, και προσπαθεί να αφυπνίσει όσο γίνεται τον κόσμο για το πρόβλημα.

Αφορμή για να ξεκινήσει το πρότζεκτ της αποτέλεσε ένα ταξίδι στις Μαλδίβες, κατά τη διάρκεια του οποίου βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα σοκαριστικό θέαμα. Όλες οι εικόνες που βλέπετε στις φωτογραφίες και τα βίντεο είναι από τις Μαλδίβες, το Μπαλί, τις ακτές του Μεξικό και του Λος Άντζελες...

https://www.instagram.com/p/Br8MKyrFM-p

Η ίδια γεννήθηκε σε μια καλύβα στα βουνά του Κολοράντο. Όταν ήταν μόλις 2 μηνών, ανέβηκε με τους γονείς της σε ένα από τα ψηλότερα βουνά του Περού. Εκπαιδεύτηκε κατ’ οίκον και ζούσε όπου ήταν οι δουλειές των γονιών της. Πλέον ταξιδεύει, καταγράφει και φωνάζει «βοήθεια».

Στις φωτογραφίες και τα βίντεο που δημοσιεύει βλέπει κανείς τα βουνά από πλαστικά και σκουπίδια που καλύπτουν τεράστιες εκτάσεις γης. Τόνοι απορριμμάτων που καταλήγουν στη θάλασσα μολύνοντας και δηλητηριάζοντας την θαλάσσια ζωή.

https://www.instagram.com/p/BxiuCC8loZi

Μάλιστα, σε μερικά σημεία, τα σκουπίδια καλύπτουν τέτοια έκταση νερού που δεν διακρίνεται ο πάτος της θάλασσας και η Τιλ δυσκολεύεται να μετακινήσει την σανίδα της.

Οι εικόνες δείχνουν μια σκληρή πραγματικότητα, που κανένα ταξιδιωτικό σάιτ δεν πρόκειται ποτέ να αποκαλύψει.

https://www.instagram.com/p/Bwmyjsvl73U

ΔΗΜΟΦΙΛΗ