ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

NetfliX: Δέκα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την έλευσή του στην Ελλάδα

NetfliX: Δέκα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την έλευσή του στην Ελλάδα
Netflix

Tο Netflix ήρθε και στην Ελλάδα και, πλέον, παρέχει πρόσβαση στις «πλούσιες» ψηφιακές υπηρεσίες ψυχαγωγίας. Η έλευσή του σημαίνει, επί της ουσίας, και το επίσημο πέρασμα της χώρας μας στην on demand ψυχαγωγία, καθώς διαθέτει μία πλούσια βάση ταινιών και σειρών.

Ακολουθούν δέκα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την έλευση του Netflix στη χώρα μας.

1) Είναι βασισμένο στη φιλοσοφία της θέασης ταινιών και σειρών διαδικτυακά και On demand. Δηλαδή, βλέπετε ότι θέλετε, όποτε θέλετε. Δεδομένα, δημιουργεί μία σημαντική προοπτική για το πώς πρέπει να γίνεται στο μέλλον η διανομή του ψυχαγωγικού προϊόντος.

2) Διαθέτει μία τεράστια βάση από ταινίες και σειρές.

3) Δεν είναι ακόμη δεδομένο ότι θα δείτε την τέταρτη σεζόν του House of Cards στο ελληνικό Netflix καθώς υπάρχουν συμβόλαια που δεσμεύουν την προβολή του. Ισχύει για τις προηγούμενες σεζόν, ενδέχεται, όμως να αλλάξει για την επόμενη.

4) Δεν θα δείτε το Game of Thrones. Η μάχη ανάμεσα σε HBO και Netflix είναι μεγάλη και δεν πρόκειται να δώσει το «βαρύ πυροβολικό» του στο Netflix. Το μεγαλύτερο μέρος των σειρών του Netflix και οι πιο σημαντικές είναι δικές του παραγωγές. Διαθέτει, όμως, και πάρα πολλούς τίτλους άλλων τηλεοπτικών παραγωγών. Εντούτοις, αποτελούν ορισμένους από τους πιο ενδιαφέροντες και σημαντικούς τίτλους στον τομέα των τηλεοπτικών παραγωγών. Ενδεικτικά: House of Cards, Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage (Marvel Series), Orange is the New Black, Marco Polo, Sense8 (αδερφοί Γουατσόφσκι) κ.α.

5) Αναμφίβολα, η «παγκοσμιοποίηση» του Netflix θα επηρεάσει στο άμεσο μέλλον τον τρόπο με τον οποίο μεταβιβάζονται τα δικαιώματα και διανέμονται οι τηλεοπτικές σειρές και οι ταινίες.

6) Το House of Cards βγαίνει στις 4 Μαρτίου 2016, η συνέχεια του Ατρόμητου στις 18 Μαρτίου, ενώ αναμένεται ενημέρωση για τα υπόλοιπα «βαριά χαρτιά» του δικτύου.

7) Διαθέτει μία τεράστια βάση με ταινίες, οι οποίες διαρκώς εμπλουτίζονται. Η ταχύτητα διανομής είναι προσαρμοσμένη στους υπάρχοντες κανόνες της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

8) Δεν υπάρχουν ελληνικοί υπότιτλοι. Το ενδεχόμενο παραμένει ανοικτό και πιθανό, σύμφωνα με τις δηλώσεις στελεχών της εταιρείας, αλλά... Οι περισσότερες από τις ταινίες και τις σειρές του Netflix διαθέτουν, πλέον, υπότιτλους στα Αγγλικά, τους οποίους χρησιμοποιούν πολλοί Έλληνες χρήστες. Η ενεργοποίησή τους γίνεται από την ένδειξη CC που υπάρχει στο κάτω δεξί μέρους του player.

9) Μπορείτε να το δείτε σε μία πληθώρα από πλατφόρμες: PC, Mac, Android, iOS, Smart TV, Apple TV, Chromecast, PS3, PS4, Xbox, Xbox One, Set Top Box και Blu-Ray player.

10) Στο domain https://www.netflix.com/gr/ παρέχει στους Έλληνες χρήστες τρία διαφορετικά πακέτα υπηρεσιών και χρεώσεων: 7,99, 9,99 ή 11,99 ευρώ/μήνα, με δωρεάν σύνδεση για ένα μήνα.

Διαβάστε ακόμη

Το Netflix διαθέσιμο στην Ελλάδα - τι ισχύει με υπότιτλους

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ