ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Λίσα Μαρί Πρίσλεϊ: Η κόρη του Έλβις μιλάει ανοιχτά για τους εθισμούς της

Λίσα Μαρί Πρίσλεϊ: Η κόρη του Έλβις μιλάει ανοιχτά για τους εθισμούς της
AP Photo/Damian Dovarganes

Η κόρη του Έλβις Πρίσλεϊ έγραψε τον πρόλογο για το νέο βιβλίο του Χάρι Νέλσον «The United States of Opioids: A Prescription for Liberating a Nation in Pain» («Οι Ηνωμένες Πολιτείες των οπιοειδών: Μια συνταγή για να απελευθερωθεί ένα έθνος που πονάει»). Στο κείμενο αυτό, μιλάει για το δικό της εθισμό στα οπιοειδή.  

Η Πρίσλεϊ γράφει ότι τον περασμένο Αύγουστο πήγε στην εκπομπή «Today» για να προωθήσει το άλμπουμ «Where No One Stands Alone», μια συλλογή τραγουδιών γκόσπελ του πατέρα της, όταν η παρουσιάστρια Τζίνα Μπους Χάγκερ, τη ρώτησε ευθέως για τους εθισμούς. Η Πρίσλεϊ απάντησε: «Δεν είμαι τέλεια, ο πατέρας μου δεν ήταν τέλειος, κανείς δεν είναι τέλειος. Αυτό μαθαίνεις και μετά προσπαθείς να βοηθήσεις κι άλλους».

Ο Έλβις Πρίσλεϊ, που πέθανε το 1977, είναι γνωστό ότι πάλευε επί χρόνια με την κατάχρηση ουσιών. Η κόρη του λέει ότι ήθελε να μιλήσει ανοιχτά για το δικό της πρόβλημα, προκειμένου να βοηθήσει και άλλους ανθρώπους. «Δεν έχω μιλήσει ανοιχτά για το δικό μου εθισμό στα οπιοειδή και τα αναλγητικά», γράφει. «Δεν ήμουν σίγουρη ότι μπορούσα να μοιραστώ κάτι τόσο προσωπικό μου».

AP 680205066

AP Photo

Η Πρίσλεϊ λέει ότι εθίστηκε όταν πήρε φάρμακα για να συνέλθει από τη γέννα των δίδυμων κοριτσιών της, της Βίβιεν και της Φίνλεϊ, το 2008. Ο δρόμος για να απαλλαγεί από τον εθισμό δεν ήταν εύκολος, όπως λέει, αλλά συμπληρώνει ότι κάποια στιγμή πρέπει να πάψουμε να ντρεπόμαστε για τους εθισμούς μας.

«Σε όλη την Αμερική και τον κόσμο, πάρα πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν λόγω του εθισμού τους σε οπιοειδή και αναλγητικά και άλλα φάρμακα», γράφει στο βιβλίο. «Πολλοί ακόμα άνθρωποι υποφέρουν σιωπηλά. Τα γράφω όλα αυτά ελπίζοντας να αποτελέσω μικρό κομμάτι της λύσης του προβλήματος αυτού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ