ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κιάνου Ριβς: Οι σέλφι του με τις γυναίκες αποθεώνονται - Και όχι για το λόγο που φαντάζεται κανείς

Κιάνου Ριβς: Οι σέλφι του με τις γυναίκες αποθεώνονται - Και όχι για το λόγο που φαντάζεται κανείς
Willy Sanjuan/Invision/AP

Ήταν έτσι κι αλλιώς «θεός» ο Κιάνου Ριβς, τώρα πλέον οι θαυμάστριές του τον προσκυνάνε, αφότου κυκλοφόρησαν κάποιες φωτογραφίες που δείχνουν τον πολύ ευαισθητοποιημένο τρόπο με τον οποίο βγάζει σέλφι μαζί τους: Προσέχει να μην τις ακουμπήσει καν... 

Μια σελίδα στο Facebook μοιράστηκε αρκετές φωτογραφίες που δείχνουν τον 54χρονο ηθοποιό να ακολουθεί ένα συγκεκριμένο μοτίβο ποζάροντας με το χέρι του σε μικρή απόσταση από το άτομο με το οποίο φωτογραφίζεται. Και, φυσικά, οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μόλις είδαν τις εικόνες αυτές τον χαρακτήρισαν ευγενικό και άνθρωπο με τρόπους.

keanu reeves not touching fans photos 5cfe264546222 700

Facebook

Ο διάσημος ηθοποιός δεν αρνείται να φωτογραφηθεί με θαυμάστριές του αλλά προσέχει πολύ πού βάζει, ή μάλλον που ΔΕΝ βάζει, το χέρι του. Σε κάθε φωτογραφία, το χέρι του ηθοποιού βρίσκεται σε απόσταση εκατοστών πίσω από τις γυναίκες, αντί να το βάζει στην μέση ή την πλάτη τους.

Η σέλφι στην εποχή του #MeToo

Πολλοί ήταν αυτοί που τον επαίνεσαν γιατί δεν άγγιξε τις γυναίκες στις φωτογραφίες, με έναν χρήστη του Facebook να γράφει: «Ένας πραγματικός κύριος».

«Όλο και περισσότεροι λόγοι για να συμπαθώ τον Κιάνου Ριβς» συνέχισε ο ίδιος.

Ένας άλλος έγραψε:

«Όσο περισσότερα ανακαλύπτω γι’ αυτόν, τόσο περισσότερο τον συμπαθώ» ενώ ένας τρίτος είπε πως ο ηθοποιός είναι δώρο από τον Θεό».

keanu reeves not touching fans photos 4 5cfe219a3abdd 700

Facebook

Κάποιοι άλλοι φαίνεται να πιστεύουν ότι σκόπιμα δεν τοποθετεί τα χέρια του στους ανθρώπους με τους οποίους φωτογραφίζεται, για να «αποφύγει τις κατηγορίες» για ακατάλληλη συμπεριφορά, ιδίως μετά τον σάλο που έχει προκληθεί τον τελευταίο καιρό και το κίνημα #MeToo για την σεξουαλική παρενόχληση. «Φέρεται έξυπνα γιατί δεν θέλει να τον χαρακτηρίσουν σεξιστή», έγραψε κάποιος με έναν άλλον να προσθέτει: «Το γεγονός ότι πρέπει να κάνει αυτό το πράγμα για να προστατεύσει τον εαυτό του, δείχνει την κατάσταση της ηθικής στην κοινωνία».

keanu reeves not touching fans photos 3 5cfe21980bea4 700

Facebook

Άλλοι πάλι είπαν ότι δεν ισχύει η θεωρία ότι δεν αγγίζει τους ανθρώπους για να αποφύγει τέτοιους ισχυρισμούς, θεωρώντας ότι είναι απλώς ευγενικός. Ένας χρήστης είπε ότι πιστεύει πώς δεν ακουμπά τους άλλους είναι γιατί σέβεται την ιδιωτικότητά τους:

«Δεν νομίζω ότι θεωρητικά το να αγκαλιάσεις κάποιον που σου ζητά να βγάλεις μαζί του μια φωτογραφία δείχνει ασέβεια. Αλλά το να επιλέγεις να σεβαστείς τον ιδιωτικό τους χώρο, είναι έξυπνο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ