ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τραμπ και Κιμ στο Λευκό Οίκο - Αλλά, όχι ο Κιμ που φαντάζεται κάποιος

Τραμπ και Κιμ στο Λευκό Οίκο - Αλλά, όχι ο Κιμ που φαντάζεται κάποιος
AP Photo/Evan Vucci

Είναι αδύνατον να αποφύγεις το λογοπαίγνιο στον τίτλο. Τραμπ και Κιμ. Ας ξεπεράσουμε όμως τώρα το λογοπαίγνιο, και ας δούμε γιατί συναντήθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ με την Κιμ Καρντάσιαν στο Λευκό Οίκο

Η Κιμ Καρντάσιαν επέστρεψε στο Λευκό Οίκο, για ακόμη μια φορά, την Πέμπτη, προκειμένου να μιλήσει για το σχέδιο της Αμερικανικής κυβέρνησης όσον αφορά στην επιστροφή στην αγορά εργασίας 1.000 κρατουμένων μετά από αξιολόγηση και επιλογή. «Όλοι θέλουν η κοινότητα να είναι ασφαλής και όσο περισσότερες ευκαιρίες έχουμε και έχουνε και όση περισσότερη υποστήριξη τους δώσουμε, τόσο πιο ασφαλείς θα είμαστε», είπε η ίδια από το βήμα.

«Είναι τιμή μου να συμμετάσχω στην εκδήλωση κατά την οποία θα ανακοινωθεί ότι η κυβέρνηση και ο ιδιωτικός τομέας θα αναβαθμίσουν τις ευκαιρίες τους προς τους κρατούμενους, προκειμένου να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας και στην κοινωνία», συνέχισε η σταρ των ριάλιτι, που πλέον ασχολείται -και- με τα νομικά.

AP 19164750688060

Η εκδήλωση, που διεξήχθη στον Λευκό Οίκο, παρουσία του Ρεπουμπλικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αφορούσε την υλοποίηση του πρώτου βήματος ενός σχεδίου επανένταξης 1.000 κρατουμένων, των οποίων οι ποινές θα μειωθούν. Το σχετικό διάταγμα υπεγράφη από τον Ντόναλντ Τραμπ το Δεκέμβριο του 2018. Το εξάμηνο που ακολούθησε, ένα ειδικό κλιμάκιο αξιολόγησε λεπτομερώς τους υποψήφιους προς ένταξη στο πρόγραμμα, ώστε να μην αποτύχει το σχέδιο.

Η Καρντάσιαν έχει βρεθεί αρκετές φορές στον Λευκό Οίκο για να μιλήσει για θέματα ποινικής δικαιοσύνης και μάλιστα κατάφερε να πείσει τον Τραμπ να δώσει χάρη στην 63χρονη κρατούμενη Άλις Μαρί Τζόνσον, η οποία εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς αναστολή για παραβάσεις περί ναρκωτικών.

Οι 1.000 κρατούμενοι απελευθερώθηκαν πριν τη διεξαγωγή της εκδήλωσης. Το κλιμάκιο αξιολόγησε αν έχουν όλα εκείνα τα στοιχεία που θα τους επιτρέψουν την ομαλή επανένταξή τους στην κοινωνία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ