ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Χρυσές Σφαίρες 2016: ΝτιΚάπριο, Λόρενς, Σταλόνε και Mr. Robot οι νικητές

Χρυσές Σφαίρες 2016: ΝτιΚάπριο, Λόρενς, Σταλόνε και Mr. Robot οι νικητές
REUTERS/Paul Drinkwater/NBC

Ο Ρίκι Τζερβές ήταν ακριβώς όσο προσβλητικός περίμενε κανείς και η βραδιά ήταν γεμάτη από λαμπερές παρουσίες αλλά και συγκινήσεις καθώς υπήρχαν τα φαβορί αλλά και τα outsiders που κέρδισαν τις εντυπώσεις στην 73 τελετή απονομή καποιες ώρες πριν. 

Τελικά αποδείχθηκε μια νικηφόρα επιστροφή. Ο Αλεχάντρο Γκονσάλες Ινιάριτου, ένα χρόνο μόλις μετά το Birdman, κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Σκηνοθεσίας για την ταινία του The Revenant (Η Επιστροφή) και ο πρωταγωνιστής του, Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, επιβεβαίωσε εκείνους που έκαναν λόγο για τη δικαίωση του.

Επιτέλους ο ΝτιΚάπριο απέσπασε το βραβείο Α' Ανδρικού Ρόλου σε δραματική ταινία, κάτι που περίμενε πολύ καιρό και πάρα πολύ.

Οι νικητές της βραδιάς

Η αμερικανίδα ηθοποιός
Μπρι Λάρσον τιμήθηκε με την
Χρυσή Σφαίρα Α' Γυναικείου Ρόλου σε δραματική ταινία για τον ρόλο της στην ταινία Room ενώ εντυπωσιακές ήταν και οι βραβεύσεις των δευτεραγωνιστών.

Κέιτ Ουίνσλετ και Σιλβέστερ Σταλόνε βραβεύθηκαν με Χρυσή Σφαίρα σε Β' Ρόλους για τις ταινίες Steve Jobs και Creed αντίστοιχα.

"Ο Ρόκι είναι τόσο ανθρώπινος γιατί είναι τόσο ατελής" είπε ένας φανερά συγκινημένος από τη βράβευση Σταλόνε. Εξίσου έκλπληκτη, αν όχι περισσότερο ήταν και η Lady Gaga όταν παρέλαβε το βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού σε Μίνι Σειρά ή Τηλεταινία για τον ρόλο της στη σειρά American Horror Story: Hotel.

Eπιπλέον η ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ The Martian κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Κωμωδίας ή Μιούζικαλ αλλά και είδε τον πρωταγωνιστή της Ματ Ντέιμον να βραβεύεται με Χρυσή Σφαίρα Α' Ανδρικού Ρόλου σε Κωμωδία.

Η 25χρονη Τζένιφερ Λόρενς αποδεικνύεται ξανά ένα κορίτσι που αγαπάνε και οι επαγγελματίες του χώρου αφού τη δικαίωσαν με τη Χρυσή Σφαίρα Α' Γυναικείου Ρόλου σε Κωμωδία/Μιούζικαλ για την ερμηνεία της στην ταινία Joy ενώ ήταν μια πολύ καλή βραδιά και για τον Τζον Χαμ που κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Α' Αντρικού Ρόλου για Τηλεοπτική Σειρά, μάλλον για μια από τις καλύτερες τηλεοπτικές σειρές που μας στέρησαν, το Mad Men.

Τέλος η Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων πήγε στο φαβορί της χρονιάς, Τα μυαλά που κουβαλάς (Inside Out) ενώ το δράμα του Λάζλο Νέμες Ο Γιος Του Σαούλ κέρδισε Χρύση Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης ταινίας και η σειρά που θεωρείται ότι δείχνει επιτέλους τον πραγματικό κόσμο του hacking, το Μr. Robot κέρδισε Χρυσή Σφαίρα Kαλύτερης Δραματικής Σειράς.

Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου μίλησε. Τα Oscars ήδη ακούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ