ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ποια είναι η Kέιτ Ντελ Καστίγιο που οδήγησε τον Σον Πεν στον Ελ Τσάπο;

Ποια είναι η Kέιτ Ντελ Καστίγιο που οδήγησε τον Σον Πεν στον Ελ Τσάπο;

Όσο τα media προσπαθούν να κατανοήσουν πόσο πολιτικά ορθό είναι το προφίλ του "Ελ Τσάπο" που δημοσίευσε το Rolling Stone οδηγώντας στη σύλληψη του, καθώς ο κόσμος διαβάζει τις περισσότερες από 9.000 λέξεις που αν δεν εκθειάζουν, δικαιώνουν σε σημεία τον βαρόνο της κοκαίνης, και φέρουν την υπογραφή του Σον Πεν -ο οποίος και “αερίστηκε” μπροστά στον Γκουσμάν (!..)-, η γυναίκα σύνδεσμος απολαμβάνει μια δημοσιότητα που δεν γνώριζε σε μη ισπανόφωνες γεωγραφικές συντεταγμένες.

Αυτά είναι όσα γνωρίζουμε για την Kέιτ Ντελ Καστίγιο, τη 43χρονη γυναίκα μυστήριο που πολλοί ορίζουν ως δόλωμα σε μια υπόθεση που μυρίζει Argo αλλά όλα είναι, χαριτωμένες, συνωμοσιολογικές υποθέσεις.

Η σχέση της με τον Γκουσμάν ξεκίνησε με ένα tweet της τον Ιανουάριο του 2012. Ένα tweet όπου η Κειτ Ντε Καστίγιο έγραψε τα παρακάτω απευθυνόμενη στα εκατομμύρια των ακολούθων της.

https://www.instagram.com/p/p

“Σήμερα έχω μεγαλύτερη πίστη στον ‘Eλ Τσάπο’ Γκουσμάν από τις Κυβερνήσεις που αποκρύπτουν επώδυνες αλήθειες: αυτούς που δεν μοιράζονται μαζί μας τις θεραπείες του AIDS και του καρκίνου για να πλουτίζουν”. Η Καστίγιο λέει μόνο αλήθειες, υποσημείωσε στο Twitter της 3 χρόνια πριν και συνέχισε. “Κύριε ‘Τσάπο’ δεν θα ήταν πραγματικά cool αν ξεκινούσατε να κάνετε διακίνηση αγάπης; Με θεραπείες για νοσήματα, με φαγητό για τα παιδιά που είναι άστεγα, με αλκοόλ για τα γηροκομεία που δεν επιτρέπουν στους ηλικιωμένους να περνάνε τις τελευταίες μέρες της ζωής τους όπως στο διάολο θέλουν και επιθυμούν;

https://www.instagram.com/p/p

Φανταστείτε να κάνετε εμπόριο σάρκας όχι με γυναίκες και παιδιά που καταλήγουν να είναι σκλάβοι αλλά με διεφθαρμένους πολιτικούς. Γιατί δεν καίτε όλα εκείνα τα πορνεία όπου τα κορίτσια αξίζουν λιγότερο από ένα πακέτο τσιγάρα; Χωρίς προσφορά δεν θα υπάρχει και ζήτηση. EΛΑ Ντον! Θα είσαι ΉΡΩΑΣ των ΗΡΩΩΝ! Ας κάνουμε εμπόριο αγάπης. ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ! Η ζωή είναι μια μπίζνα και το μόνο που αλλάζει είναι το εμπόρευμα. Δεν συμφωνείς;”

Μικρή παραίνεση. Μην πιάνετε το smartphone σας όταν πίνετε, συνεχίζουμε.

https://www.instagram.com/p/p

Το μήνυμα έφτασε στον παραλήπτη ο οποίος, σύμφωνα με την ανιψιά του Σον Πεν, θέλησε να της αποστείλει λουλούδια σαν μια κίνηση εκτίμησης στο πρόσωπο της. Η γνωριμία τους είχε ήδη γίνει. “Ο Γκουσμάν ενδιαφερόταν να κάνει τη ζωή του κινηματογραφική ταινία αλλά εμπιστευόταν μόνο την Κέιτ για να την αφηγηθεί” έγραψε ο Πεν.

https://www.instagram.com/p/p

Σύμφωνα με το Τhe Daily Beast η ωδή στον Γκουσμάν ίσως δεν ήταν τυχαία. Εκείνη τη χρονική περίοδο η Ντελ Καστίγιο ήταν βασίλισσα της τηλεθέασης υποδυόμενη μια βαρόνη των ναρκωτικών στην telenovela του 2011, La Reina del Sur. Μια πολύ δαπανηρή και πολύ κερδοφόρα τηλεοπτική παραγωγή για το κανάλι Telemundo όπου και υποδυόταν την Τερέσα Μεντόζα. Μια 23χρονη γυναίκα που ζει με τον φίλο της, τον El Guero, έναν έμπορο ναρκωτικών και ανερχόμενο αστέρι του καρτέλ Σιναλόα που δολοφονείται μετά από εντολή του αρχηγού του, Epifanio Vargas, όταν κερδίζει εις βάρος του.

https://www.instagram.com/p/p

Στη σειρά η Τερέζα/Καστίγιο φεύγει από το Μεξικό και γίνεται το αντίπαλο δέος των αντρών στα καρτέλ, γίνεται η “Κυρία της Κοκαΐνης” που θα κατακτήσει τον κόσμο των αντρών, θα γίνει ο μύθος που έμεινε γνωστός στο τηλεοπτικό σύμπαν ως “Η Βασίλισσα του Νότου”. H σειρά αποδείχθηκε μια τεράστια τηλεοπτική επιτυχία στη χώρα του “Κοντού” με 4.2 εκατομμύρια τηλεθεατές και ημερήσιο προυπολογισμό που υπερέβαινε τα 10 εκατομμύρια δολάρια. Η σχέση της με τον κόσμο των καρτέλ ήταν ήδη καλά εδραιωμένη.

https://www.instagram.com/p/p

Η Ντελ Καστίγιο έχει βρεθεί απέναντι από μια άλλη Λατίνα σταρ, την Τζένιφερ Λόπεζ στην ταινία Bordertown για τη φιλόδοξη δημοσιογράφο Lauren Fredericks που βρίσκεται αντιμέτωπη με τα καρτέλ στην πόλη Σιουδάδ Χουάρες. Εκεί όπου εκατοντάδες γυναίκες που εργάζονται στα λεγόμενα maquillas - εργοστάσια επεξεργασίας φθηνών ηλεκτρονικών προϊόντων- βρίσκονται βάναυσα δολοφονημένες και άλλες τόσες αγνοούνται σε αυτή τη συνοριακή “πόλη των νεκρών γυναικών” ενώ έχει υποδυθεί και μια σκιώδη Μεξικανή πολιτικό, την Πιλάρ Ζουάζο στον 5ο κύκλο του τηλεοπτικού Weeds.

https://www.instagram.com/p/p

Η Καστίγιο έχει εμφανιστεί σε τρία επεισόδια της σειράς του CW, Jane the Virgin, στο κινηματογραφικό “Oι 33” με τον Αντόνιο Μπαντέρας για την οδύσσεια των Χιλιανών μεταλλωρύχων του 2010 ενώ φέτος θέλει να εντυπωσιάσει στη σειρά του Netflix, Ingobernable, υποδυόμενη μια Κλερ Άντεργουντ του Μεξικό, μια Πρώτη Κυρία με μεγάλο πείσμα που θα προβληθεί στα τέλη του 2016.

https://www.instagram.com/p/p

Τέλος, η Κέιτ Ντελ Καστίγιο, έχει βγάλει στην αγορά τη δική της τεκίλα την οποία και τίμησαν κατά τη διάρκεια της αμφιλεγόμενης συνέντευξης ο Σον Πεν και ο “φίλος” του “Eλ Τσάπο”. Ένα σφηνάκι Tequila Honor del Castillo στην υγεία μιας γυναίκας που μοιάζει μυστήριο καθώς αν και είναι από το 2009 Πρέσβειρα της Μεξικανικής Κυβέρνησης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δεν δίστασε να προτείνει μια νέα ατζέντα στον 61χρονο Γκουσμάν, έναν άντρα ύψους 1.68 που ορίζει το αιμοσταγές καρτέλ Σιναλόα με πτώματα εμπορευόμενο ένα βασανιστικά κερδοφόρο θάνατο.

Διαβάστε και αυτά

Ο Γκουσμάν είχε δώσει συνέντευξη στον Σον Πεν πριν συλληφθεί

Ο… «ρόλος» δύο ηθοποιών στην υπόθεση Ελ Τσάπο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ