ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μπριζίτ Μακρόν: «Πάντα με γοήτευαν οι άνδρες της ηλικίας μου, ο Εμανουέλ ήταν εξαίρεση»

Μπριζίτ Μακρόν: «Πάντα με γοήτευαν οι άνδρες της ηλικίας μου, ο Εμανουέλ ήταν εξαίρεση»
Christophe Petit Tesson/Pool via AP

Μια σπάνια συνέντευξη έδωσε η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, Μπριζίτ Μακρόν, μιλώντας για τις πρώτες ημέρες της σχέσης της με τον Εμανουέλ Μακρόν, τη δύσκολη εφηβεία της, αλλά και γιατί δεν της αρέσει ο όρος «cougar».

Στη συνέντευξή της, που δώθηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό RTL, η Μπριζίτ Μακρόν μίλησε για τον πρώτο καιρό της σχέσης της με το Γάλλο πρόεδρο – ο οποίος τότε ήταν μόλις 17 ετών- και την υποστήριξη των παιδιών της. «Εάν τα παιδιά μου δεν μου επέτρεπαν να είμαι με τον Εμανουέλ, δεν θα μπορούσα να το κάνω. Είμαι πολύ επικεντρωμένη σε αυτά», είπε, αναφερόμενη στα τρία παιδιά που έχει αποκτήσει από τον πρώτο της γάμο, Σεμπαστιάν, Λοράνς και Τιφέν. «Πέρασε πολύς καιρός μέχρι να συνειδητοποιήσω τι συνέβαινε με τον Εμανουέλ, να αποφασίσω να κάνω το μεγάλο βήμα και να γίνω σύζυγός του. Δεν θα άντεχα ούτε στη στιγμή στην σκέψη να καταστρέψω τη ζωή των παιδιών μου, δεν μπορούσα να το κάνω», συμπλήρωσε η Μπριζίτ Μακρόν.

«Φυσικά και τους στενοχώρησα, όπως κάνουν όλοι οι γονείς όταν χωρίζουν», είπε. «Κάποια στιγμή όμως, συνειδητοποίησα ότι ο Εμανουέλ ήταν η ζωή μου. Και το κατάλαβαν κι αυτά. Δεν θέλω να μιλάω γι’ αυτά», πρόσθεσε.

AP 19172492680339

Philippe Wojazer/Pool Photo via AP

Συνεχίζοντας, η Μπριζίτ Μακρόν λέει ότι «κατανοεί όλη την επιφυλακτικότητα» γύρω από τη σχέση της με τον Μακρόν. Μάλιστα έχει μιλήσει και στο παρελθόν για την μεγάλη διαφορά ηλικίας που έχουν. «Δεν είμαστε ένα ζευγάρι – πρότυπο» είπε. «Φυσικά και δεν είμαστε το ιδανικό ζευγάρι. Και μόνο το να είσαι ζευγάρι με κάποιον είναι περίπλοκο, είναι μια καθημερινή μάχη. Όταν έχεις και μεγάλη διαφορά ηλικίας, μπορεί να είναι ακόμη πιο περίπλοκο».

Η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας είπε επίσης ότι μισεί την λέξη «cougar» - ειδικά όταν απευθύνονται σε αυτήν με τον όρο αυτό. «Τι σημαίνει αυτή η λέξη; Δεν περιγράφει τίποτα! Πάντα με γοήτευαν οι άνδρες της ηλικίας μου, εκτός από τον Εμανουέλ Μακρόν, αυτός ήταν η εξαίρεση», κατέληξε.

AP 40927520538

Eric Feferberg/Pool Photo via AP

Η δύσκολη εφηβεία

Η Μπριζίτ Μακρόν αναφέρθηκε και στα εφηβικά της χρόνια, όταν «δυσκολευόταν να κατανοήσει τον κόσμο», κάτι που εξακολουθεί να της συμβαίνει ακόμη και τώρα. «Όταν είχα τους γονείς που είχα, φαινόταν σαν να είχα τα πάντα. Με αγαπούσαν, ήμουν μορφωμένη. Είχα τα πάντα. Είχα φίλους. Ήμουν αρκετά χαρούμενη. Αλλά κάτω από όλα αυτά, είχα άγχος, χωρίς να μπορέσω να προσδιορίσω ποτέ γιατί, που το έχασα με την εφηβεία».

Η Μπριζίτ Μακρόν έθιξε επίσης ορισμένα πολιτικά θέματα, συμπεριλαμβανομένου του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως η μεγαλύτερη δοκιμασία της προεδρίας του συζύγου της με τον Γάλλο πρόεδρο να προβαίνει σε ανακοινώσεις μέτρων προκειμένου να «ηρεμήσουν τα πράγματα».

«Αυτή η κρίση ήταν προβλέψιμη», είπε προσθέτοντας ότι ουσιαστικά οι Γάλλοι πολίτες από τα μισά του μήνα μένουν χωρίς χρήματα και ότι «θέλουν τα παιδιά τους να έχουν πρόσβαση στα καλύτερα». «Λένε πως η κοινωνική κινητικότητα είναι σε παρακμή και τους πιστεύω», είπε η πρώην καθηγήτρια, προσθέτοντας: «Φοβήθηκα για τη Γαλλία. Τίποτα δεν επιτυγχάνεται με την βία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ