ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Game of Thrones prequel: Όσα ξέρουμε μέχρι τώρα

Game of Thrones prequel: Όσα ξέρουμε μέχρι τώρα
IMDB

Οι φανς του Game of Thrones ξέρουν ότι η σειρά εκτυλίσσεται σε ένα ολόκληρο φανταστικό σύμπαν που έχει δημιουργήσει ο συγγραφέας Τζόρτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν. Στο σύμπαν αυτό και με δεδομένη την πολυγραφότητα του Μάρτιν, υπάρχει άπειρο υλικό για το ΗΒΟ να δημιουργήσει όσα prequels και sequels θέλει.  

Το ΗΒΟ έχει ήδη δώσει το πράσινο φως για πέντε πιλοτικά επεισόδια σειρών που ελπίζει να συνεχίσουν την απίστευτη επιτυχία του Game of Thrones το οποίο πλέον γίνεται... franchise. Η πρώτη σειρά δεν έχει ακόμα τίτλο και είναι απλώς γνωστή ως «Η Μακριά νύχτα» (The Long Night), αλλά σύμφωνα με τον Μάρτιν ο τελικός τίτλος θα είναι άλλος.

Ας δούμε, όμως, όλα όσα ξέρουμε (ή δεν ξέρουμε) για τη σειρά αυτή.

Πότε θ’ αρχίσει;

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει απάντηση. Η παραγωγή έχει αρχίσει και μέσα στο χρόνο αναμένεται ανακοίνωση για την ημερομηνία που η σειρά θα βγει στον αέρα. Το πιθανότερο είναι ότι η σειρά θα αρχίσει να προβάλλεται την Άνοιξη του 2020, την περίοδο που το ΗΒΟ πάντα βγάζει τη βασική σειρά της χρονιάς.

Ποιοι θα πρωταγωνιστούν;

Το πρώτο όνομα που ανακοινώθηκε ήταν πράγματι μια έκπληξη: Η Ναόμι Γουάτς, η οποία θα παίξει «μια χαρισματική γυναίκα που κρύβει ένα σκοτεινό μυστικό». Η παρουσία της στη σειρά, δίνει μια άλλη βαρύτητα σε μια παραγωγή που πολλοί έχουν βιαστεί να αποκηρύξουν ως απλώς μια προσπάθεια για το κανάλι να βάλει χρήματα. Οι φανς πιθανολογούν ότι θα παίξει τη Νίσα-Νίσα, τη σύζυγο του αρχαίου ήρωα Άζορ-Αχάι. Είναι ο άρχοντας του φωτός ο οποίος, σύμφωνα με το θρύλο δημιούργησε το μαγικό σπαθί που χρησιμοποιήθηκε για να νικηθούν οι απέθαντοι.

Δίπλα στην Γουάτς θα παίξει ο Τζος Γουάιτχαους, σταρ του Poldark, ο οποίος προσδοκά αν μη τι άλλο να φτάσει τα επίπεδα διασημότητας του Κιτ Χάρινγκτον με το ρόλο του στη σειρά. Κανείς δεν ξέρει ακόμα ποιος θα είναι αυτός ο ρόλος, αλλά πιθανώς θα είναι κάποιος ήρωας.

Σε πιο δεύτερους ρόλους θα δούμε τη Ναόμι Άκι, τον Ιβάνο Τζερεμάια και την Ντενίς Γκοφ. Είσης η Μιράντα Ρίτσαρντσον θα έχει έναν μικρό ρόλο.

Τι θα μας πει;

Φυσικά το ΗΒΟ κρατάει μυστική την πλοκή. Όμως, μια ανακοίνωση που βγήκε τον Ιούνιο του 2018, αποκάλυψε ότι θα επικεντρωθεί στην «πτώση του κόσμου από τη Χρυσή εποχή των Ηρώων στην πιο σκοτεινή του στιγμή». Αυτό πιθανώς σημαίνει ότι θα δούμε ιστορικές μορφές που έχουν απλώς αναφερθεί στη σειρά: Όπως για παράδειγμα τον πρόγονο των Σταρκ, τον Μπραν το Χτίστη, ένα χαρακτήρα που πολλοί πιστεύουν ότι θα παίξει ο Γουάιτχαους.

Ξέρουμε επίσης ότι η σειρά θα λάβει χώρα χιλιάδες χρόνια πριν από τα γεγονότα που είδαμε στο Game of Thrones και θα εξερευνήσει τα «τρομερά μυστικά της ιστορίας του Γουέστερος», ενώ πιθανώς θα βρει χρόνο να μας εξηγήσει και από που ήρθαν οι White Walkers.

Ουσιαστικά, η σειρά θα εξηγήσει όλα εκείνα που δεν είχε χρόνο να εξηγήσει το Game of Thrones.

Ο Μάρτιν επιβεβαίωσε ότι κανένας από τους χαρακτήρες του Game of Thrones δεν θα εμφανίζεται στο prequel. Κι αυτό είναι κάτι προφανές, δεδομένου του χρόνου στον οποίο θα εκτυλίσσεται.

Ποιος είναι πίσω από τη σειρά;

Η σεναριογράφος Τζέιν Γκόλντμαν γράφει το σενάριο και συνεργάζεται πολύ στενά με τον Μάρτιν. Σκηνοθέτης είναι η Σ. Τζ. Κλάρκσον, η οποία απολύθηκε από το Star Trek 4.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ