ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι ταινίες της εβδομάδας 27/06 - 03/07 (trailers)

Οι ταινίες της εβδομάδας 27/06 - 03/07 (trailers)
Pixabay

Λίγες νέες κυκλοφορίες, εν μέσω καύσωνα, για την εβδομάδα πριν από αυτή των εκλογών, που το ενδιαφέρον έτσι κι αλλιώς δεν είναι στραμμένο στον κινηματογράφο... 

Yesterday, Ντάνι Μπόιλ

O Τζακ Μάλικ είναι ένας τραγουδοποιός που δεν καταφέρνει να ξεχωρίσει, και το όνειρό του να πετύχει στη μουσική βιομηχανία μοιάζει να απομακρύνεται συνεχώς. Ο άσημος τραγουδοποιός ζει σε μια μικρή Βρετανική πόλη και τα όνειρά του για επιτυχία και φήμη γρήγορα ξεθωριάζουν, παρά την αφοσίωση και υποστήριξη της καλύτερης παιδικής του φίλης, Έλι. Μετά από ένα μυστηριώδες γενικό blackout, ο Τζακ ανακαλύπτει ότι οι Beatles δεν υπήρξαν ποτέ…! Έτσι λοιπόν ο νεαρός τραγουδιστής αρχίζει να εκτελεί τα τραγούδια του μεγαλύτερου συγκροτήματος όλων των εποχών σε ένα κοινό που δεν τους έχει ακούσει ποτέ! Με τη βοήθεια της μάνατζέρ του Ντέμπρα, η φήμη του εκτοξεύεται. Όμως, όσο πιο διάσημος γίνεται, τόσο κινδυνεύει να χάσει την Έλι, το μόνο πρόσωπο που πραγματικά πίστεψε σε αυτόν. Για να βρει την ισορροπία του, ο Τζακ θα πρέπει να επιστρέψει εκεί που ανήκει για να αποδείξει ότι.. το μόνο που χρειάζεται είναι αγάπη.

Οι Αόρατες (Les Invisibles), Λουί-Ζουλιέν Πετί

Με απόφαση του Δήμου, το κέντρο υποδοχής άστεγων γυναικών Envol πρόκειται να κλείσει. Οι κοινωνικοί λειτουργοί έχουν μόνο τρεις μήνες στη διάθεσή τους για να επανεντάξουν στην κοινωνία, με κάθε τρόπο, τις γυναίκες που έχουν στη μέριμνά τους: πλαστογραφούν, καταφεύγουν στο ψέμα και προσπαθούν να βρουν οποιοδήποτε «μέσο» για να ανασταλεί η απόφαση. Για αυτό το διάστημα, τα πάντα επιτρέπονται, αρκεί οι γυναίκες να «σωθούν».

Το Ένστικτο της Ζωής (Animal), Αρμάντο Μπο

Ο Αντόνιο έχει την τέλεια ζωή: μια αγαπημένη οικογένεια, πολύ καλή δουλειά κι ένα όμορφο σπίτι. Η φούσκα στην οποία ζει, όμως, θα σκάσει, όταν θ’ ανακαλύψει ότι χρειάζεται επειγόντως μεταμόσχευση νεφρού. Ο Αντόνιο ζούσε πάντα με το γράμμα του νόμου, αλλά όταν όλοι οι νόμιμοι οδοί στερεύουν, το ήθος του θα δοκιμαστεί. Ο βραβευμένος με Όσκαρ Σεναρίου για το «Birdman», Αρμάντο Μπο, σκηνοθετεί το θρίλερ που έκανε ρεκόρ εισιτηρίων στην Αργεντινή.

Κόλπο Γκρόσο (Ricchi di Fantasia), Φραντζέσκο Μιτσίκε

O Σέρτζιο, ένας μεροκαματιάρης επιπλοποιός και η Σαμπρίνα, μια αποτυχημένη τραγουδίστρια είναι παράνομο ζευγάρι εδώ και αρκετό καιρό αλλά δεν μπορούν να χωρίσουν τους νόμιμους συζύγους τους λόγω οικονομικών δυσχερειών. Μία μέρα οι φίλοι του Σέρτζιο θέλοντας να τον εκδικηθούν για να τις χοντροκομμένες φάρσες του, τον κάνουν να πιστέψει ότι κέρδισε το jackpot του λαχείου. Ο Σέρτζιο χωρίς να το πολυσκεφθεί χωρίζει την γυναίκα του, και φεύγοντας παίρνει μαζί του όχι μόνο την Σαμπρίνα αλλά και όλη της την οικογένεια. Αργότερα ανακαλύπτει ότι δεν υπάρχει φράγκο αλλά είναι πολύ αργά για επιστροφή . Έτσι θέτει σε εφαρμογή ένα σχέδιο που θα σύρει όλη την οικογένεια στην Νότια Ιταλία. Όμως τα ψέματα δεν διαρκούν πολύ.

Πρόσκληση σε Γεύμα Από Έναν Υποψήφιο Δολοφόνο (Murder by Death), Ρόμπερτ Μουρ

Οι πιο διάσημοι ντετέκτιβ του κόσμου προσκαλούνται σε μια μυστηριώδη έπαυλη για δείπνο. Ο οικοδεσπότης τους ανακοινώνει ότι θα γίνει ένας φόνος μέσα στο σπίτι μέχρι τα μεσάνυχτα- εκείνοι καλούνται να λύσουν το μυστήριο. Η αμοιβή του νικητή θα είναι 1 εκατομμύριο δολάρια. | Ένα all-star cast που ξεκινά από τον Τρούμαν Καπότε και δεν τελειώνει στον Πίτερ Σέλερς, στη θρυλική ταινία του Ρόμπερτ Μουρ από το 1976.

Η Πισίνα, Ζακ Ντερέ

Αλέν Ντελόν, Ρομί Σνάιντερ, Μορίς Ρονέ και Τζέιν Μπίρκιν βουτάνε στην πιο αισθαντική πισίνα στην ιστορία του σινεμά και παίζουν παιχνίδια έρωτα, πάθους και εγκληματικής ζήλιας. Το κλασικό αριστούργημα του Ζακ Ντερέ σε επανέκδοση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ