ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Bulgari: Μια έκθεση στη Ρώμη μάς γυρίζει στην εποχή της «Dolce Vita»

Bulgari: Μια έκθεση στη Ρώμη μάς γυρίζει στην εποχή της «Dolce Vita»
AP Photo/Domenico Stinellis

Λαμπερά, σχεδόν εξωπραγματικά κοσμήματα και μόδα από την εποχή της «La Dolce Vita» βρίσκονται στο επίκεντρο της νέας έκθεσης του οίκου Bulgari στη Ρώμη.

Η έκθεση, με τίτλο «Bvlgari, the story, the dream» («Bvlgari, η ιστορία, το όνειρο»), περιλαμβάνει ένα περιδέραιο από διαμάντια και ζαφείρια το οποίο είχε δωρίσει ο Ρίτσαρντ Μπάρτον στην Ελίζαμπεθ Τέιλορ κατά τη διάρκεια του θυελλώδους ειδυλλίου τους.

Η έκθεση στεγάζεται σε δύο εμβληματικά Παλάτια, το Palazzo Venezia και το Castel Sant’Angelo. Στο Palazzo Venezia γίνεται η αφήγηση της ιστορίας του οίκου, ξεκινώντας από τον Έλληνα αργυροχόο Σωτήριο Βούλγαρη, ο οποίος και τον ίδρυσε.

AP 19176543633431

AP Photo/Domenico Stinellis

Στο Castel Sant’Angelo εκτίθεται η λάμψη, καθώς εδώ παρουσιάζονται κοσμήματα που φορέθηκαν από θρυλικές ηθοποιούς, όπως η Σοφία Λόρεν, η Τζίνα Λολομπριτζίτα και η Όντρεϊ Χέπμπορν.

Στην έκθεση παρουσιάζονται επίσης και παλιά φορέματα υψηλής ραπτικής από τη συλλογή της Cecilia Matteucci Lavarini, με κομμάτια από τους οίκους Christian Dior, Yves Saint Laurent και Schiaparelli.

Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 3 Νοεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ