ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Βελτιωμένη εμπειρία και περισσότερο περιεχόμενο ετοιμάζεται να φέρει η Cosmote TV

Βελτιωμένη εμπειρία και περισσότερο περιεχόμενο ετοιμάζεται να φέρει η Cosmote TV

Την επόμενη «γενιά» της Cosmote TV ετοιμάζει αυτή την περίοδο ο όμιλος ΟΤΕ καθώς αφενός σχεδιάζει να επενδύσει στην παραγωγή τοπικού περιεχομένου και αφετέρου είναι κοντά στην ολοκλήρωση της η νέα πλατφόρμα της υπηρεσίας, η οποία θα προσφέρει βελτιωμένη εμπειρία θέασης στους συνδρομητές.

Όπως αναφέρει στο CNN Greece ο Δημήτρης Μιχαλάκης, εκτελεστικός διευθυντής της Cosmote TV, η νέα πλατφόρμα θα ξεκινήσει να διατίθεται στο τέλος Σεπτεμβρίου. Το μεγάλο πλεονέκτημα της νέας πλατφόρμας, όπως τονίζει ο κ. Μιχαλάκης, είναι η βελτιωμένη εμπειρία καθώς οι συνδρομητές της Cosmote TV θα μπορούν πολύ πιο εύκολα και γρήγορα να πλοηγούνται στα διαθέσιμα κανάλια αλλά και στο περιεχόμενο που έχει η πλατφόρμα για να δουν μία σειρά, μία ταινία ή μία εκπομπή όποτε το επιθυμούν, ενώ θα έχουν στη διάθεσή τους νέο, εύκολο για τον χρήστη, μενού πλοήγησης (user interface). Επιπλέον, ο νέος αποκωδικοποιητής της Cosmote TV θα κάνει ακόμη πιο εύκολη τη σύνδεση στο Internet μέσω Wi-Fi οποιουδήποτε παρόχου, κάνοντας εξαιρετικά εύκολη υπόθεση την πρόσβαση στις διαδραστικές υπηρεσίες. Παράλληλα, θα υπάρχει και η δυνατότητα για χρήση app για «έξυπνη» τηλεόραση.

Πρακτικά, η νέα πλατφόρμα έρχεται αφενός να υποστηρίξει την τάση που θέλει τους καταναλωτές να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο που επιθυμούν τη στιγμή που το επιθυμούν και αφετέρου να αξιοποιήσει τις υψηλές ταχύτητες σύνδεσης στο Διαδίκτυο που είναι πλέον διαθέσιμες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Επιπλέον, πολλοί συνδρομητές θέλουν να έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο περιεχόμενο της Cosmote TV και σε άλλες συσκευές πέραν της τηλεόρασης τους. Γι’ αυτό και μαζί με τη νέα πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμα και τα καινούρια apps για smartphones (Android και iOS) αλλά και για προσωπικούς υπολογιστές. Σύμφωνα με τον κ. Μιχαλάκη, η εμπειρία που θα προσφέρουν θα είναι σαφώς αναβαθμισμένη.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό θα είναι η ενσωμάτωση μίας «μηχανής» προτάσεων όσον αφορά το περιεχόμενο. Δηλαδή, η πλατφόρμα θα προτείνει στον χρήστη περιεχόμενο με βάση τις προτιμήσεις τους και τις ταινίες, τις σειρές και τις εκπομπές που παρακολουθεί. Μάλιστα, θα είναι η μόνη πλατφόρμα που θα κάνει προτάσεις και σε live πρόγραμμα, είτε αθλητικό είτε άλλης κατηγορίας, κάτι που αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

CosmoteTV photo2a 002

Αυτό που αξίζει να επισημανθεί είναι πως η νέα πλατφόρμα βασίζεται στην Android TV λύση της εταιρείας Comcast με την οποία συνεργάζεται ο όμιλος της Deutsche Telekom, ενώ το user interface έχει σχεδιαστεί από τους ανθρώπους της Cosmote. Μάλιστα, η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που θα εφαρμοστεί η συγκεκριμένη λύση και η προσέγγιση που ακολουθεί η Cosmote αναμένεται να αποτελέσει οδηγό και για τις υπόλοιπες υλοποιήσεις στις θυγατρικές του γερμανικού τηλεπικοινωνιακού ομίλου.

Περιεχόμενο

Πέραν της καινούριας πλατφόρμας, η απόφαση που έχει ληφθεί από τον όμιλο ΟΤΕ είναι να δοθεί περισσότερο έμφαση στον τομέα της παραγωγής τοπικού περιεχομένου. Το «Έτερος Εγώ: Χαμένες Ψυχές» ήταν η πρώτη παραγωγή μυθοπλασίας της Cosmote TV αλλά δεν θα είναι η μόνη, καθώς, σύμφωνα με τον κ. Μιχαλάκη θα ακολουθήσουν και άλλες παραγωγές, είτε εσωτερικές -στα νέα στούντιο της Cosmote TV- όπως talk shows, είτε νέες σειρές μυθοπλασίας. «Θεωρούμε ότι το τοπικό περιεχόμενο είναι απαραίτητο προκειμένου να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί» τονίζει ο κ. Μιχαλάκης.

Σημειωτέον πως ήδη οι ταινίες και οι σειρές που προβάλλει η Cosmote TV είναι διαθέσιμες on demand μέσω του Cosmote TV Plus, κάτι που θα συνεχίσει να γίνεται και στο άμεσο μέλλον. Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις το περιεχόμενο θα είναι πρώτα διαθέσιμο στο Cosmote TV Plus και μετά θα προβάλλεται από κάποιο από τα κανάλια της Cosmote TV.

350169bf ea4e 4909 b61a e40548b82e86 002

ΔΗΜΟΦΙΛΗ