ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ κάνει στα 70 του το τηλεοπτικό του ντεμπούτο – Και είναι εξαιρετικός

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ κάνει στα 70 του το τηλεοπτικό του ντεμπούτο – Και είναι εξαιρετικός
Imdb

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ παρέμενε ένας από τους ελάχιστους ηθοποιούς «πρώτης σειράς» που δεν είχε ενδώσει στα θέλγητρα της μικρής οθόνης και μιας τηλεοπτικής σειράς, με εξαίρεση ορισμένες guest εμφανίσεις.

Όλα αυτά μέχρι πριν λίγους μήνες, καθώς ο 70χρονος σταρ πρωταγωνιστεί στην δραματική σειρά MotherFatherSοn, του BBC2. Στη σειρά ο Γκιρ υποδύεται το Μαξ, ιδιοκτήτη ενός κολοσσού MME. Με φόντο ένα παιχνίδι εξουσίας, η ζωή του Μαξ ανατρέπεται όταν ο γιος του, Κάντεν, παθαίνει σοβαρό εγκεφαλικό από τις καταχρήσεις. Δημιουργός της σειράς είναι ο Τομ Ρομπ Σμιθ, υπεύθυνος για το Αmerican Crime Story: The Assassination Of Gianni Versace, αλλά και συγγραφέας του βιβλίου Child 44 στο οποίο βασίστηκε το ομώνυμο φιλμ με Γκάρι Όλντμαν και Τομ Χάρντι. Στο καστ συναντάμε επόσης τους Μπίλι Χάουλ (Dunkirk, Outlaw King), Έλεν ΜακΚρόρι (Peaky Blinders, Penny Dreadful), Πολ Ρέντι (The terror, Bodyguard), Τζόζεφ Μόουλ (ο Benjen Stark από GOT).

O ίδιος ο Ρίτσαρντ Γκιρ σχολίασε το γεγονός της παρθενικής του εμφάνισης σε τηλεοπτική σειρά:

«Δεν έχω ξαναπαίξει τον κεντρικό χαρακτήρα σε σειρά, το μόνο που θυμάμαι να κάνω στην τηλεόραση ήταν στο αποκορύφωμα της κρίσης του AIDS στην Αμερική, όταν οι παραγωγοί της τηλεταινίας «And The Band Played On» (1993) χρειάζονταν κάποιον με αναγνωρισιμότητα να παίξει έναν από τους ρόλους ώστε να πάρουν το πράσινο φως. Δεν έχω κάνει τίποτα στην τηλεόραση έκτοτε, ούτε πριν απ’ αυτό: αυτή είναι η πρώτη φορά που κάνω μια ολόκληρη σειρά με μια αφηγηματική προσέγγιση που απλά δεν μπορείς να έχεις στον κινηματογράφο. Αντιμετωπίζω το «MotherFatherSon» σαν μία οκτάωρη ταινία...»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ