ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η Νίκι Μινάζ θα κάνει συναυλία στη Σαουδική Αραβία και όλοι αναρωτιούνται πώς θα γίνει αυτό

Η Νίκι Μινάζ θα κάνει συναυλία στη Σαουδική Αραβία και όλοι αναρωτιούνται πώς θα γίνει αυτό
Stuart C. Wilson, pool photo via AP

Η ανακοίνωση ότι η Νίκι Μινάζ θα ανοίξει ένα μουσικό φεστιβάλ στη Σαουδική Αραβία προκάλεσε τεράστια έκπληξη σε πολλούς και βέβαια πολλές απορίες. Πώς θα παρουσιάσει το συνήθως εκρηκτικό και πολύ προκλητικό σόου της στην πιο συντηρητική χώρα του πλανήτη;

Γνωστή για τις επιτυχίες της, που φθάνουν συχνά στην κορυφή των τσαρτ στις ΗΠΑ, αλλά και τις εμφανίσεις της, όπως και τους στίχους των τραγουδιών της και των βίντεο κλιπ της, η Νίκι Μινάζ θα βγει στη σκηνή στη Τζέντα στις 18 Ιουλίου, σύμφωνα με τους οργανωτές του φεστιβάλ Jeddah Season. Ο Βρετανός ποπ τραγουδιστής Λίαμ Πέιν και ο Αμερικανός DJ Στιβ Αόκι θα εμφανιστούν επίσης στο φεστιβάλ, το οποίο θα αναμεταδοθεί από το μουσικό τηλεοπτικό δίκτυο MTV.

AP 18309068999006

Stuart C. Wilson, pool photo via AP

«Θα είναι πολύ δραστήρια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα ποστάρει σε απευθείας σύνδεση από τη σκηνή και το ξενοδοχείο στην Τζέντα. Όλος ο κόσμος θα μάθει ότι η Νίκι Μινάζ προσγειώθηκε στη Σαουδική Αραβία», δήλωσε ο Ρόμπερτ Κουίρκ, ένας από τους διοργανωτές της εκδήλωσης, όπως έγραψε η τοπική εφημερίδα Arab News. Η άφιξη της τραγουδίστριας στη Σαουδική Αραβία, μια χώρα όπου απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ και επιβάλει πολύ αυστηρούς κοινωνικούς κανόνες, γίνεται σε μια χρονική στιγμή στην οποία ο πανίσχυρος πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν επιχειρεί να λανσάρει ένα κίνημα φιλελευθεροποίησης, το οποίο μεταφράζεται από το άνοιγμα κινηματογράφων και τη διεξαγωγή συναυλιών ή μεγάλων αθλητικών γεγονότων.

Παρ’ όλα αυτά, η Μινάζ παραείναι προκλητική ακόμα και για πολύ πιο φιλελεύθερα δεδομένα από αυτά του βασιλείου:

«Κανείς στη Σαουδική Αραβία δεν γκουγκλάρισε το όνομά της πριν την καλέσουν;», αναρωτιούνται οι χρήστες του internet, για προφανείς λόγους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ