ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Στίβι Γουόντερ: Ενημέρωσε τους φανς του ότι θα υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού

Στίβι Γουόντερ: Ενημέρωσε τους φανς του ότι θα υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού
AP Photo

Ο Στίβι Γουόντερ θα υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού αργότερα μέσα στο χρόνο, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος.

Ο τραγουδιστής μίλησε για το πρόβλημα της υγείας του στους θαυμαστές του που συγκεντρώθηκαν για να τον ακούσουν στο British Summer Time Hyde Park στο Λονδίνο, σύμφωνα με το BBC.

Τους είπε ότι βρήκε κάποιον συμβατό δότη και ότι θα παρουσιάσει τρία ακόμη σόου πριν από το προγραμματισμένο χειρουργείο το Σεπτέμβριο.

Εκείνοι υποδέχτηκαν την είδηση με επευφημίες και χειροκροτήματα, την ώρα που ο 69χρονος καλλιτέχνης εγκατέλειπε τη σκηνή.

Μόλις ολοκλήρωσε την ερμηνεία του τραγουδιού του «Superstition», είπε στο πλήθος ότι ήθελε να αποτρέψει την διασπορά «φημών» σχετικά με την υγεία του.

«Είμαι καλά, είμαι καλά, έχω δότη και είναι καλό. Θέλω να το γνωρίζετε. Ήρθα εδώ για να σας δώσω την αγάπη μου και να σας ευχαριστήσω για την αγάπη σας. Σας αγαπώ και ο Θεός να σας έχει καλά».

Το βρετανικό ΕΣΥ λέει ότι ο συχνότερος λόγος που κάποιος χρειάζεται μεταμόσχευση νεφρού είναι η χρόνια νεφρική νόσος σε τελικό στάδιο ή η νεφρική ανεπάρκεια.

Είναι δυνατό κάποιος να γίνει δωρητής νεφρού, μόνο όσο είναι εν ζωή καθώς οι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν και με ένα νεφρό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ