ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Eίναι το νέο X-Files όσο κακό λένε; Bonus το πρώτο λεπτό της επικείμενης πρεμιέρας

Eίναι το νέο X-Files όσο κακό λένε; Bonus το πρώτο λεπτό της επικείμενης πρεμιέρας
REUTERS/Mario Anzuoni

Το τηλεοπτικό φαινόμενο επιστρέφει μετά από 14 χρόνια και οι κριτικοί στην Αμερική δεν είναι καθόλου μα καθόλου ενθουσιασμένοι. “Μια αδιάφορη, χαμένη ευκαιρία” σχολίασε η Chicago Tribune για την επιστροφή του cult φαινομένου που επιστρέφει στους τηλεοπτικούς δέκτες στις 24 Ιανουαρίου ενώ ο Tim Goodman του έγκυρου The Hollywood Reporter είπε ότι το πρώτο επεισόδιο που δόθηκε στη δημοσιότητα “δεν είναι αρκετά καλό” συμπληρώνοντας ότι είναι μια “άναρχη, κουραστική έναρξη”.

To Vanity Fair κρατάει αποστάσεις υποστηρίζοντας ότι αν και “είναι δύσκολο να αποδράσεις από μια αναμενόμενη κακοδαιμονία”, συμπληρώνει ότι το πρώτο επεισόδιο είναι μια “χαμένη ευκαιρία” αλλά καταλήγει ότι όσοι αγαπήσαμε τις περιπέτειες των Mulder και Scully οφείλουμε να δείξουμε πίστη καθώς το Fox δεν έχει δείξει τους κρυμμένους άσους στο μανίκι της τηλεοπτικής αφήγησης.

“Θέλουμε να πιστεύουμε” προσθέτει η Joanna Robinson του VF κάνοντας ένα λογοπαίγνιο με το κλασικό εδώ και χρόνια motto της σειράς και η αλήθεια όντως είναι εκεί έξω, διαθέσιμη στους τηλεοπτικούς δέκτες από τις 24 του μήνα.

Έχοντας βραβευθεί με Emmy αλλά και Χρυσή Σφαίρα, το “The X-Files” είναι μια από τις μακροβιότερες σειρές επιστημονικής φαντασίας στην ιστορία της τηλεόρασης και στη διάρκεια των 9 κύκλων της έκανε συνωμοσιολόγους και εραστές της επιστημονικής φαντασίας να δηλώνουν αφοσίωση στη σειρά που συνολικά έχει κερδίσει 16 βραβεία Emmy, 5 Χρυσές Σφαίρες και ένα βραβείο Peabody.

Το πρώτο λεπτό είναι εδώ

To πρώτο λεπτό είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο και ο Fox Mulder (David Duchovny) μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και την εμμονή που έχει από παιδί να ανακαλύψει την αλήθεια για την εξωγήινη ζωή και τα άλυτα μυστήρια του θνητού κόσμου μας. Σε αυτό μας υπενθυμίζει τη μυστηριώδη εξαφάνιση της αδελφής του, ένα συμβάν που τον έκανε να αφοσιωθεί σε όσα δεν γνωρίζουμε αλλά και την συμμαχία του με την περισσότερη αφοσιωμένη στην επιστημονική αλήθεια και τη λογική Dana Scully (Gillian Anderson).

Εσύ θα πιστέψεις;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ